Aslen Mersinli olan ve Konya’da ikamet eden Sarı, 1996 yılından bu yana Afşin Eshab-ı Kehf Güreş Festivallerinin sunuculuğunu yapıyor. “Afşin güzel bir yer. İnsanları da en az memleketleri kadar güzel, saygılı ve hoşgörülü” diyen Mustafa Sarı, her yıl bu festivalde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Sarı, şöyle konuştu:
“Burada Eshab-ı Kehf var. Yiğidi bol bir memleket. Meydanlardan pehlivanı eksik olmayan bir ilçemiz. Afşin'de yapılan güreş organizasyonunun yıllar boyu devam etmesini ve nesilden nesile aktarılmasını istiyoruz. Bizde elimizden geldiğince katkı yapmaya çalışıyoruz. Burası Eshab-ı Kehf diyarıdır. Her şeyiyle mübarek topraklardır. Ben Kahramanmaraş'ın Afşin'in, Elbistanın bu bölgenin insanlarını seviyorum. Bunlar Sütçü İmamın, Eshab-ı Kehf'in torunları. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerimde bir sureye isim olmuş Eshab-ı Kehf'in torunları bizim gözümüzde mübarektir. Bu vesile ile tüm Kahramanmaraşlılara, güreşçilerimize sevgiler saygılar sunuyorum.”
Sarı, Anadolu'da güreşe olan ilginin azalmaması için bu festivallerin her yıl devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi