Kahramanmaraş’ta KMESOB ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 90 kursiyere sertifikaları verildi.
KMESOB Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu’ndaki törende, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını alıp, iş hayatına atılmanın mutluluğunu yaşadı. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, iş kurabilmek için de KOSGEB desteklerinden faydalanabilecekler.
Törende konuşan KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, ‘yenilenmeyen yenilir’ prensibinden hareketle, gelişimin ve değişimin temelinde eğitim olduğunu söyledi. Esnafı ilgilendiren her konuda eğitimler verdiklerini, esnaf olma yolunda ilerleyen gençlere bu eğitimlerle katkı sağladıklarını ifade eden Kuybu, şunları kaydetti:
“Bugün üçüncüsünü düzenlediğimiz bu törenle 90 gencimize iş hayatlarına başlayabilmeleri ve KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeleri için sertifikalarını teslim ediyoruz. Biz birlik başkanlığımız olarak her zaman KOSGEB tarafından esnafımıza verilen desteği alkışladık. Elbette böyle bir kurumun desteklerinin esnafımıza yansıyan yüzü gurur tablomuzdur. Diğer taraftan KOSGEB girişimcilik destekleri sayesinde çıraklığını ve kalfalığını tamamlayan yeni ve genç esnafımıza da sağlanan imkanların farkındayız. Hibe ve geri dönüşümlü destekler sayesinde bugün aramızda bulunan pek çok gencimiz kendi işyerini kurabilme imkanına sahip olacaktır. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza ve katılımcılara teşekkür ederim.”
Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, Defterdar Osman Koçaş, Emniyet Müdür Yardımcısı Zekai Kıymaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile oda başkanlarının katıldığı tören, sertifikaların kursiyerlere dağıtılması ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi