Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Sıddık Sert, Ankara’da AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile bir araya gelerek, A ve B santralinde çalışan işçilerin durumunu görüştüklerini ifade ederek, “Sayın Ünal, süreci yakından takip ettiğini ve çalışanların haklarının korunması için elinden geleni yapacağını belirtti” dedi.
 
Önceden randevu alarak Ankara’da, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile bir araya geldiklerini anlatan Sert, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yapılacak olan yatırımlar ve B termik santralinin durumu hakkında detaylı bir görüşme yaptıklarını kaydetti.
 
Görüşmenin detayları hakkında bilgi veren Sıddık Sert, şunları söyledi:
“AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal ile Ankara’da, Afşin-Elbistan B termik santralinin ve TAQA firmasıyla özelleştirilmesindeki son durum ve çalışanlarımızın kaygıları doğrultusunda hak ve menfaatlerini görüşmek için bir araya geldik.
 
Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi olarak çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak için hazırladığımız dosyaları daha önceden vermiştik. Yaptığımız görüşmede öncelikle Afşin-Elbistan B termik santralinde çalışan üyelerimizin TAQA firmasıyla bir ortaklık olsa bile devlet güvencesinde çalışmalarını veya özelleştirme durumunda memurlarda olduğu gibi bir başka kamu kurumunda çalışabilmeleri için atama haklarının olmasını istedik.
Mahir Bey bize, ‘Şu anda süreç devam ediyor, hukukçular detayları hazırlıyor ve hazırlıklar tamamlandıktan sonra TBMM’ye gelecek, orada görüşülecek, karar Meclisten çıkacak. Ben Elbistan Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinde gösterdiğim ilginin daha fazlasını, B termik santralinde göstereceğim ve çalışan arkadaşlarımız için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırım’ dedi.”
 
TAQA firmasının yapacağı yatırımlar ve Meclis’te yapılacak olan görüşmeleri, Tes-İş Sendikası olarak yakından takip edeceklerini belirten Sert, bu süreci Ankara’da takip edeceklerini söyledi.
 
Sert, “Bizim tek bir amacımız var, o da çalışan arkadaşlarımızın böyle bir anlaşma ortamında devlet güvencesinde olmalarını sağlamak. Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi ve bütün çalışanları adına bizleri kabul eden ve sorunlarımıza yakından ilgi gösteren AK Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal ile Sayın Milletvekilimiz Nevzat Pakdil’e göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi