Afşin’e bağlı Topaktaş Köyü Sergen Mezrası’nda Afşin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tamamlanan İçme Suyu Projesi düzenlenen törenle hizmete açıldı
 
Topaktaş Köyü Sergen Mezrası’nda düzenlenen törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin Emniyet Müdürü İdris Sezer, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Kösebalaban, AK Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Fatih Güven ile davetliler katıldı.
İçme Suyu Projesi’ne 225 bin TL harcandığını ifade eden Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Topaktaş köyümüzde içme suyu ve ishale hattının açılışı için bir araya geldik. Geçtiğimiz günlerde hizmete aldık ve köyümüzde yaşayan halkımız içme suyuna kavuştu. Bu projenin 2011 yılının 11. Ayında ihalesi yapılmış ve çok meşakkatli bir çalışma sonrasında köyümüze su gelmiş. Su hattına inşaat işleriyle beraber 255 bin TL harcandı. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Başbakanımızın, hükümetimizin KÖYDES projesi çerçevesinde yapıldı. Köyümüzde bulunan 32 hanemize bu hizmet sunuldu. Bu projede emeği geçen Sayın Valimize, hükümetimize, il özel idaremize ve teknik elemanlarına, müteahhit firmamıza ve muhtarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
İçilebilir bir suya kavuştukları için mutlu olduklarını belirten Topaktaş Köyü Muhtarı Necati Çoban, “Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy’u, Afşin Belediye Başkanımız Fazlı Aydoğan’ı ve Garnizon Komutanımız  İdris Tom’a çok teşekkür ediyorum bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar. Köyümüzde 40 yıldan buyana içme suyu yoktu. Köy halkımız suyu kuyulardan kullanıyordu ve sağlıksız bir ortamdan su ihtiyacımızı gideriyorduk. İl sağlık kurumlarımızın yapmış oldukları tahlillerde sağlıksız bir suyumuz olduğu ortaya çıktı. Su tahlillerinde tifo, burusella gibi hastalık yapıcı bakterilere rastlanıyordu. Çok şükür Topaktaş köyümüzde içme suyu ve ishale hattının açılışını gerçekleştirdik. Sayın Valimize, Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy’a, hükümetimize, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerimiz Nevzat Pakdil ve tüm bölge milletvekillerimize,  il özel idaremize ve teknik elemanlarına ve müteahhit firmamıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi