Bir ay önce Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından kaçırılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisi Memet Kılıç'ın serbest bırakılması ailesine büyük sevinç yaşattı.

Memet Kılıç'ın serbest bırakıldığı haberini gece alan Zehra Kılıç, internetten eşini canlı gördüğü an kendini rüyada zannettiğini belirterek, “Allah kimseye böyle bir acı, sıkıntı vermesin” dedi.

Eşinin sağlığının yerinde olduğunu belirten Kılıç, "Telefonla ve internette görüştüm kendisiyle. Uğraşan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sabah Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu aradı. Müjdeli haberi verdi. Hepsinden Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kimseyi darda bırakmasın" diye konuştu.

Haberi aldığı anda büyük bir şok yaşadığını anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

“Kendisiyle internetten görüştük. Kızımız Zeynep her şeyden bihaber. Çok mutlu olduk, sevindik. Kendisi beni 01.30’da aradı. Heyecanlandık sevindik. Rüya gibi hala şoktayım şu an. Sanki gerçek değilmiş gibi. 32 gün oldu kaçırılalı. Gelsin zamanımızı burada geçirmek istiyoruz. İlk sözleri hatırlamıyorum. Rüya gibiydi. Şoktayız hala. Sen misin dedim önce, benim deyince büyük coşku yaşadık.”

Memet Kılıç’ın kayınbabası Yunus Küsmüş ise mutluluğunu dile getirirken, aynı sevinci Irak’ta kaçırılanların ailesi için dilediklerini kaydetti. Küsmüş, “Serbest bırakılınca sevindik. Devletimizden, tüm yetkililerden, basından Allah razı olsun. İnşallah bunun darısı Irak’takilere. Oradaki kardeşlerimiz de sevdiklerine kavuşur. Herkese teşekkür ederiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi