Afşin'de  "Semerkand Haftası" kapsamında öğle namazının ardından vatandaşlara pilav dağıtıldı.

Semerkand Haftası kapsamında Afşin Merkez Ulu Camii'nde öğle namazının ardından, cami cemaati ve vatandaşlara 400 kişilik pilav ikramında bulunuldu.

Semerkand Dergisi Afşin Temsilcisi Erkan Uygun, 22-29 Mayıs tarihleri arasını kapsayan haftanın 'Semerkand Haftası' olarak kutlandığını belirterek bu tür programların birlik ve beraberlik içerisinde kutlanmasının gerektiğini söyledi.

Semerkand Vakfının hayra adanmış bir ümmetin mirasının devamı için kurulmuş olduğunu söyleyen Uygun, "Semerkand Vakfı, tarih boyunca İslam coğrafyasında bilinen veya bilinmeyen isimlerle hizmet etmiş Ehl-i Beyt ruhunun bir şubesidir. Bu tarihi vazifenin ve hayırlı hizmetlerin coşku ile değerlendirilmesi, istişare edilmesi vesilesiyle Allah rızası için yola çıkmış gönüllüler, Allah rızası için bir araya geliyor." dedi.

Semerkand Haftasını Afşin'de dolu dolu geçirmeyi hedeflediklerini belirten Uygun, " Afşin Ulu Camii'nde  vatandaşlarımıza pilav ikramında bulunduk ve kitap sergimizi açtık.İlçemizde futbol turnuvası düzenledik ve finalini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Ayrıca Perşembe akşamı gene Ulu Camiimizde mevlidi şerif programımız olacak. Etkinlikler kapsamında ilçemizde protokollerimize ziyaretlerimiz olacak." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi