Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin’in girişimleriyle başlatılan kampanya ile alınan 2 adet akülü engelli aracı, Elbistan Şeker Fabrikası’nda görev yapan engelli 2 muvakkat işçiye hediye edildi.
Sendika üyesi işçilerin katılımı ile düzenlenen kampanya ile alınan engelli araçları, Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, sendika yöneticileri ve işçilerin katılımı ile engelli çalışanlara verildi.
Akülü engelli araçlarının tesliminde bir konuşma yapan fabrika müdürü Abit Kılıç, sendika yönetimine teşekkür ederek, “Şeker-İş Sendikası Başkanı Sayın İsmail Şahin’in girişimleri ve fabrikamız çalışanlarının yardımları ile toplanan paralarla, fabrikamızda görev yapan engelli vatandaşlarımıza yapmış oldukları yardımdan dolayı teşekkür ederiz. Arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Elbistan Şeker Fabrikası’nda 9 yıldan beri geçici işçi olarak görev yapan engelli arkadaşlarının, yılın 4 ayı görev yaptığını ve 8 ay işsiz kaldıklarını belirten Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bilindiği üzere engelli çalışan üyelerimizin sorunlarına az da olsa değinmek için, bunu kamuoyuyla paylaşmak için böyle bir girişim yapmış bulunmaktayız. Engelli arkadaşlarımızın sorunları tabiî ki Türkiye’de belli bir sorun. Bugün engelli arkadaşlarımızın en büyük sorunu, iş yerimizde kısa vadeli çalışmalarıdır. Kısa vadeli, aylık kampanya işçisi olarak çalışmaları, tabi ki 8 aylık dönemde onları mağdur etmektedir. İlgililerin bu konuda daha duyarlı, daha hassas davranarak, engelli arkadaşlarımızın bu şekilde çalışma sistemlerini yeniden düzenleyerek, işyerimizde engelli arkadaşlarımızın 12 aylık çalışma sürelerinin temin edilmesini tüm yetkililerden talep etmekteyiz. Bu yüzden arkadaşlarımıza biz de sendika olarak ve çalışan tüm işçi arkadaşlarımız olarak elimizden geldiği kadar, az da olsa biz de böyle bir katkıda bulunduğumuz için memnunuz, mutluyuz. İşçi arkadaşlarımızın, memur arkadaşlarımızın tümünün buna duyarlılık göstererek böyle bir girişime destek oldukları için onlara da teşekkür ediyorum.”
9 yıldan beri Elbistan Şeker Fabrikası’nda geçici işçi olarak görev yaptığını belirten engelli işçi Hacı Mustafa Eker, sendika yönetimine teşekkür ederek, “Öncelikle bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk. Başkanımızın da açıkladığı gibi bizlerin tek sıkıntısı engelli olarak 4 ay çalışmamız. İnşallah bundan sonra inanıyorum ki daha güzel şeyler olacak” dedi.
Aynı şekilde 9 yıl süreyle geçici işçi olarak görev yapan engelli işçi Mehmet Sudemir ise, 8 ay süreyle işsiz kaldıklarını belirterek, yetkililere seslendi. Sudemir, “Başkanımıza teşekkür ediyorum böyle bir imkânı bize sağladıkları için. Bütün emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. En azında işe rahat bir şekilde gidip gelmemizi sağladılar. Ben onlara minnettar kalıyorum. Uzun çalışma dönemimize de bir çözüm bulunmasını istiyorum” diye konuştu.
Akülü engelli araçlarının belgelerini de alan Eker ve Sudemir, daha sonra araçlarına binerek, fabrika bahçesinde yeni araçlarını denediler.
Editör: Haber Merkezi