Varlık satışı yöntemiyle yapılan özelleştirmenin ardındın, Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve özelleştirmeye karşı olduklarını her platformda dile getirdiklerini belirten Şahin, verilen iptal kararının mutluluk verici olduğunu söyledi.
Şahin, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi Elbistan Şeker Fabrikası’nın içinde bulunduğu Malatya, Erzincan ve Elazığ şeker fabrikaları, B Portföyü olarak varlık satışı yöntemi ile geçtiğimiz yıl 266 milyon dolara satılmıştı. Bu satışın ardından Şeker-İş Sendikası olarak, genel merkezimiz ile birlikte güçlü bir mücadele sergiledik. Çalışmalarımızı Genel Başkanımız sayın İsa Gök ve merkez yöneticilerimiz ile birlikte güçlü bir platformda gerçekleştirdik. Biz de şube olarak bu şekilde yapılan özelleştirmenin yanlışlığını dile getirdik ve dosyalar hazırladık. Bu mücadelemize AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal ile bölge milletvekillerimizde büyük destek verdiler. Biz sendika olarak bu özelleştirmenin iptal edileceğine başından beri inanmıştık. Genel merkezimiz de Danıştay’da dava açtı ve biz bu sayede tüm kamuoyuna bu özelleştirmenin yanlış olduğunu anlattık. Çalışmalarımız kamuoyunda da yer tuttu.”
Bundan sonraki sürecin belirlenmesi amacıyla çalışma yapacaklarını da kaydeden Şahin, şöyle devam etti:
“B ve C portföylerindeki fabrikaların satışı iptal edildi. Şeker-İş Sendikası olarak bundan sonra yeni bir sürecin, yeni bir anlayışın oluşması için gündemi belirlemek amacıyla çalışmalar yapacağız. Fabrikamızın satışının iptal edilmesi çok sevindirici bir haberdir. Bu haber sadece şeker çalışanlarını değil, tüm bölgemizde yaşayan insanları da yakından ilgilendirmektedir. Özelleştirme karşısında yaptığımız çalışmalara Elbistan halkı büyük destek verdi. Sivil toplum örgütleri, basın kuruluşları, siyasi partiler de her zaman yanımızda yer alıp, birlik ve beraberlik içinde destek oldular. Bu özelleştirmenin iptali için çalışmalar yapan Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı sayın İsa Gök ve merkez yöneticilerine, özel bir gayret göstererek, yakından ilgilenen AK Parti Grup Başkanvekili sayın Mahir Ünal’a, siyasi partilerin temsilcilerine, eksikliklerin belirlenmesinde bize destek olan Elbistan Belediye Başkanı sayın Durmuş Küçük ile Elbistan halkına şahsım ve Şeker-İş camiası adına çok teşekkür ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi