Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Şehrimi tanıyorum projesi" kapsamında Eshab-ı Kehf Külliyesine gezi düzenlendi.

Kahramanmaraşlı kadınlara yönelik düzenlenen gezi programı “Şehrimi Tanıyorum” kafilesiyle bir araya gelen Başkan Hayrettin Güngör, “Hanım kardeşlerimize yönelik başlattığımız projede, çevrimiçi başvurular yapıldı ve seyahat grupları oluşturuldu. İlk etapta yaklaşık 10 bin hemşehrimiz bu imkândan istifade edecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kadınlara yönelik düzenlenen “Şehrimi Tanıyorum” gezi programının ilk kafilesini uğurladı. Projenin kentin tüm ilçelerinde gerçekleştirileceğine ilişkin bilgi aktaran Başkan Güngör, “Kahramanmaraş’ımızın her ilçesi benzersiz doğal ve kültürel güzelliklere sahip. Hemşehrilerimizin bu güzelliklere temas edebilmesi, yakından görüp tanıyabilmesi için “Şehrimi Tanıyorum” projemizi düzenledik. Hanım kardeşlerimize yönelik başlattığımız projede, çevrimiçi başvurular yapıldı ve seyahat grupları oluşturuldu. Bu projemizden ilk etapta yaklaşık 10 bin hemşehrimiz istifade edecek. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kaydetti.

Onlar Gülümsedikçe Mutluyuz

Gezi rotasının Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürel ve doğal mirasını kapsayacağını söyleyen Başkan Güngör, “Bugün Onikişubat ilçemizden katılan hanım kardeşlerimiz; Göksun Alpaslan Türkeş Mesire Alanı’ndan başlayıp Afşin Eshab-ı Kehf, Elbistan Pınarbaşı ve Ekinözü İçmeler’e kadar birçok güzelliği yerinde görecekler. Rehberimiz de bu bölgeleri hanım kardeşlerimize anlatacak. Farklı ilçelerde ikamet eden hemşehrilerimiz için, farklı gezi rotaları tespit ettik. Şehrimi Tanıyorum projemiz bu yönde bir talep geldikçe kapsamı ve katılımcı sayısı artarak devam edecek. Bugün onları mutlu edebilmek, yüzlerini gülümserken görmek bizi de çok memnun etti. Onlar gülümsedikçe mutluyuz” diye konuştu.

Yaşadığım Şehrin Güzelliklerini Keşfedeceğim

Etkinliğe Onikişubat ilçesinin Fatmalı Mahallesi’nden katılan Emine Arıkmert, “Biz kırsalda yaşıyoruz, imkânımız yoktu. Fırsat bulup şehrimizin güzelliklerini görememiştik. Bugün düzenlenen gezide bunları yakından göreceğiz, istifade edeceğiz. Başkanımızdan Allah razı olsun” cümlelerini kullandı. Diğer bir katılımcı Figen Derinkuyu ise seyahat rotasında daha önce hiç görmediği yerler olduğunu belirterek, “Özellikle Göksun ve Elbistan’ı görmeyi çok istiyordum. Sırf bunlara zaman ayırabilmek için emekli oldum. Artık Kahramanmaraş’ı bir gezeyim dedim. Çok şükür bugün bu bölgeleri gezip geleceğiz inşallah” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi