Elbstan'da ikamet eden şehit aileleri, jandarma tarafından düzenlenen özel bir törenle çocuklarının adına fidan diktiler. Dikilen fidanlara çocuklarının isimlerini veren şehit aileleri, öğle yemeğinde aynı karavanadan askerlerle birlikte yemek yediler.
Geçmiş yıllarda terörle mücadele sırasında şehit olan 26 şehit asker için dikilen fidanlar, şehit yakınlarının zimmetine verildi.
Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Teğmen Mümtaz Çetin ve askerlerin katıldığı törende, şehitlerin ismi yazılı levhaları bir bir yerini aldı.
Törende konuşan Yazıcı, “Devlet olarak millet olarak onlara ne yapsak az. Çünkü onlar vatan uğruna en değerli varlıklarını, evlatlarını feda ettiler. Biz de Jandarma Komutanlığımızın bahçesinde şehit ailelerine şehitlerini sürekli yaşatacakları kendi şehitleri için bir fidan kampanyası başlattık. Aileleri sırayla çağırıyoruz ve fidanlarını teslim ediyoruz. İnşallah bundan sonra onların daimi ziyaretgahları buralar olur. Hepsine katıldıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.
Elbistan Harp Malulü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İlyas Kebeli ise, “Bu gün mutlu bir günümüz. Jandarma Komutanımıza bu anlamlı çalışmayı yaptığı için teşekkür ediyoruz” dedi.
Şehit aileleri ve askerlerin hep birlikte öğle yemeğini yemesiyle tören sona erdi.
Editör: Haber Merkezi