Kahramanmaraşlı polis memuru Cengiz Engizek'i haince şehit eden PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesinin ardından şehidin ağabeyi, "Az da olsa içimize su serpildi" dedi.
Teröristlerin 16 Ocak Çarşamba günü Mardin Devlet Hastanesi önünde devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırıda 32 yaşındaki polis memuru Cengiz Engizek şehit olmuştu. Saldırının ardından Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara'nın yönetiminde bölgede operasyon başlatan güvenlik güçleri, dün akşam 7 teröristi etkisiz hale getirdi. Şehit polis memuru için Mevlit Kandili'nde Mevlid-I Şerif okutan Engizek ailesi, operasyonda görev alan güvenlik güçlerine teşekkür ettiler. Şehidin ağabeyi Arif Engizek, "Mutluyuz. Az da olsa içimize su serpildi. Sağ olsun devletimiz, askerimiz, Başbakanımız. Ne söyleyebiliriz. Çok söylenecek şey var ama ne söyleyebiliriz" dedi.
Engizek, başlatılan barış sürecinde bile bu saldırıların devam etmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek, "Olan bizim yavrularımıza oluyor" diye konuştu.
Şehidin ağabeyi Ömer Engizek ise, kardeşlerinin kanının yerde kalmamasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Engizek, "Çok şükür diyorum. Başbakanımıza, güvenlik güçlerimize, polisimize teşekkür ediyoruz kardeşimizin sıcağı sıcağına intikamını aldıkları için. Aynı durumu bütün şehitlerimiz için istiyoruz. Bir bizim kardeşimiz için değil, bütün şehitlerimizin intikamının sıcağı sıcağına alınmasını istiyoruz. Tabi ki biraz rahatladık, ayaklarımız yere basmaya başladı bu olayı duyduğumuzda. Allah razı olsun, bütün güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Engizek, medyada şehit haberine yeterince yer verilmemesini ise üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti. Medyanın bu tutumunun kendilerini yaraladığını dile getiren Engizek, "Bir PKK'lının cenazesi için haftalarca yayın yapan medyamızın, bizim şehidimize bir dakikasını bile ayırmaması bizi çok üzdü, çok yaraladı" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi