Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen polis memuru Ahmet Geben (38) İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Sabah saatlerinde, helikopterle memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine getirilen Geben'in naaşı ilk olarak babaevine getirildi. Burada son kez yakınlarına gösterilen şehidin naaşı daha sonra Göksun Ulu Camii'ne getirildi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve binlerce vatandaş katıldı.

Uçakla Kahramanmaraş'a daha sonra karayoluyla ilçeye gelen Bakan Şahin, tören alanında şehit yakınlarına baş sağlığı diledi. Bu sırada şehidin ağabeyi olduğu öğrenilen Recep Geben, terör örgütüne tepki göstererek sorunun çözülmesini istedi. 'PKK'lıları davul zurnayla karşıladınız. 3 tane köpeği susturamadınız' diyerek tepki gösterdi. Öfkeli ağabey, yakınları tarafından sakinleştirildi.

Şehit Polis Geben, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi. Törene katılan binlerce Göksunlu sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı. Bu arada Bakan Şahin'in törenin ardından Kayseri Pınarbaşı'na gidebileceği öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi