Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Durmuş Polat'ın cenazesi, memleketi Afşin'de toprağa verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan 32 yaşındaki Polis Memuru Durmuş Polat, doğup büyüdüğü Afşin ilçesine bağlı Kabaağaç Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olan ve geçici olarak Mardin'in Nusaybin ilçesine görevlendirilen 3 yıllık Polis Memuru Durmuş Polat, mesai arkadaşları ile birlikte kontrol noktasına yaklaşan bir kargo şirketine ait aracı durdurmak isterken, aracın içinde bulunan teröristler tarafından ateş açılması sonucunda ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Polis Memuru Durmuş Polat, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Şehit polisin cenazesi, Mardin’deki törenin ardından havayolu ile Kahramanmaraş’a getirildi. Oradan karayolu ile Elbistan’a getirilen şehidin cenazesi, Elbistan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sabah saatlerinde şehidin cenazesi, helallik alınmak üzere Elbistan’a bağlı Esentepe Mahallesi’nde bulunan baba ocağına götürüldü. Şehidin baba ocağına gelişi sırasında tekbirler yükseldi. Burada gözyaşları sel olurken, cenaze daha sonra namazın kılınacağı, Afşin’e bağlı Kabaağaç Mahallesi’ne götürüldü.

Mesai arkadaşlarının omzunda araçtan alınan şehidin cenazesi, Kabaağaç Camii önündeki musalla taşına bırakıldı. Öğle Namazının ardından, Şehit Polis Memuru Durmuş Polat için tören düzenlendi. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher tarafından cenaze namazı kıldırıldı ve helallik alındı.

Şehit Polis Durmuş Polat’ın kardeşi Uğur Polat ise, ağabeyinin cenazesinin başında, ‘Sen bizim tutunduğumuz dalımızdın. Kolumuzu kanadımızı kırdılar” diyerek, gözyaşı döktü.

Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı omuzlara alındığında ise 12 yaşındaki yeğeni, tören boyunca başında beklediği dayısının tabutunu, mezarının bulunduğu yere kadar taşıdı.

Şehit Polis Memuru Durmuş Polat’ın cenazesi, burada dualar ve gözyaşları eşliğinde defnedildi.

En son 1 yıl önce memleketine gelen ve ailesiyle görüşen Şehit Polis Memuru Durmuş Polat’ın cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Uğur Dilipak ve İmran Kılıç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun,Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, askeri erkan, emniyet teşkilatı mensupları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Afşin ve Elbistan'dan binlerce vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi