Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk Yaylası'nda ormanlık alana düşen askeri helikopterde şehit olan Elbistanlı Yarbay Hilmi Özer’in aziz ruhu için okunan hatimlerin duası yapılırken, binlerce Elbistanlı ellerini semaya açarak, yapılan duaya ‘amin’ dediler. 
Şehit haberinin alındığı günden bu zamana kadar kendilerini bir dakika dahi yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden şehidin amcası Yakup Özer, üzüntülerinin ayrılık acısından olduğunu belirterek, “Gerekirse bütün evlatlarımızı bu vatan, bu millet, bu din için feda etmeye hazırız” dedi.
Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk Yaylası'nda ormanlık alana düşen askeri helikopterde şehit olan 42 yaşındaki Jandarma Pilot Yarbay Hilmi Özer’in cenazesi, bayramın ikinci günü akşam saatlerinde Gariplik Camii'nde düzenlenen askeri törenin ve cenaze namazının ardından, dualar eşliğinde toprağa verilmişti.
Şehit pilotun baba ocağında taziyeler kabul edilirken, şehidin ruhu için okunan hatimlerin duası, binlerce kişinin katılımı ile yapıldı.
Hatim duasına, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Garnizon Komutan Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu, Elbistan Kaymakam Vekili-Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Din görevlileri tarafından yapılan hatim duası ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, şehit Jandarma Pilot Yarbay Hilmi Özer için dua etti.
Daha sonra mikrofona gelerek, katılanlara hitaben bir konuşma yapan, şehidin amcası Yakup Özer, üzüntülerinin ayrılık acısından olduğunu belirterek, gerekirse bütün evlatlarını bu vatan, bu millet için feda etmeye hazır olduklarını söyledi. Özer, “Aziz şehidimiz aramızdan ayrıldığı için üzülüyoruz. Çifte bayram yaptık, seviniyoruz. Niçin seviniyoruz? O, cenneti alada, Cenab-ı Allah’ın kendisi için tahsis ettiği makama ulaşmıştır. Onun için seviniyoruz. Çifte bayram yaptık. Hem Ramazan Bayramını yaptık, hem şahadet bayramını yaptık. Ama biz aramızdan ayrıldığı için üzülüyoruz. Gözlerimizdeki yaşlar, ayrılık yaşıdır, üzüntü yaşı değildir. Seviniyoruz çünkü O, rütbelerin en yükseğine, makamların en yükseğine ulaşmıştır. Onun için seviniyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan yemek ikram edildi.
Yemek duasının ardından, hatim duası için bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehit babası Cuma Özer ve yakınlarına taziye dileklerini ilettiler.
Şehit Jandarma Pilot Yarbay Hilmi Özer, Ramazan Bayramının ikinci günü Gariplik Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından, Gariplik Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verilirken, şehidin mezarı, törenin sona erip vatandaşların dağılmasının ardından, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kırmızı karanfiller ve ay-yıldız ile süslendi.
Editör: Haber Merkezi