Şırnak'ın Cizre ilçesinde 22 yıl önce şehit olan Kahramanmaraşlı piyade onbaşı Ahmet Yiğit'in silah arkadaşları, yıllar sonra yerini öğrendikleri arkadaşlarının mezarı başında bir araya geldi
1991 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde vatani görevini yaparken şehit düşen piyade onbaşı Ahmet Yiğit ile aynı timde görev yapan arkadaşları Konyalı Er Arif Yıldırır, Sakaryalı Er Nazmi Karagöz ve Zonguldaklı Er Ramazan Karakök, 22 yıl sonra silah arkadaşlarının mezarını ziyaret etti.
Şehidin kardeşi Salih Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit ağabeyinin arkadaşlarının 22 yıl sonra arkadaşlarının izini bularak mezarını ziyarete gelmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Şehit ağabeyinin arkadaşlarının günümüzde azalan bir vefa duygusunu yaşatmasından ötürü mutlu olduğunu kaydeden Yiğit, hüzün ve gururu bir arada yaşadığını belirterek, "Abimin silah arkadaşları bundan sonra manevi abilerim oldu" dedi.
Şehidin silah arkadaşı Arif Yıldırır ise arkadaşlarının Kahramanmaraşlı olduğunu bildiklerini fakat semt olarak bilemedikleri için aradan 22 yıl geçtiğini söyledi.
Yaptıkları ziyaretle büyük bir sorumluluktan kurtulduklarını ifade eden Yıldırır, şunları kaydetti:
"Uzun yıllar gitmek istedik ama bir türlü gitmek nasip olmadı. Arkadaşım Ramazan Karakök, şehidimizin izini ararken Çağlayancerit Kaymakamlığında bulmuş. Bana haber verdi. Daha sonra diğer arkadaşımız Nazmi Karagöz ile haberleştik ve Kahramanmaraş'a gitmeye karar verdik. Merhum arkadaşımızın mezarını ve ailesini ziyaret ederek dua ettik. Bunda sonra da imkanlar elverdiği müddetçe ziyaret edeceğiz."
Editör: Haber Merkezi