Niğde’de güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit olan Astsubay Adil Kozanoğlu, memleketi Kahramanmaraş’ta gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Astsb. Kd. Çav. Kozanoğlu’nun naaşı Adana’da düzenlenen törenin ardından helikopterle Kahramanmaraş’a gönderildi. Beyoğlu beldesi spor sahasına inen helikopterden alınan Kozanoğlu’nun cenazesi daha sonra Akçalı köyündeki baba ocağına götürüldü. Şehidin geldiği esnada baba Duran, anne Hatice ve şehidin eşi Elif Kozanoğlu gözyaşlarına boğuldu. Burada son kez aile fertlerine gösterilen Kozanoğlu’nun al bayrağa sarılı naaşı Beyoğlu Beldesi Bahçelievler Camii'ne getirildi.
Kozanoğlu’nun naaşı, burada Cuma namazını müteakip İl Müftüsü Muhammed Gevher’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Akçalı köyünde gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan Müftü Gevher, Kozanoğlu’nun vatan ve ülkesi için şehadet şerbeti içtiğini belirterek, “Bugün şehidimizi Peygamber Efendimizin ağuşuna uğurluyoruz. Yani o Peygambere gidiyor. O’nu şehit edenlerin gideceği yer ise cehennemdir” diye konuştu.
Bu arada cenaze namazının kılındığı esnada şehit eşi Elif Kozanoğlu’nun ağıtları yürek yaktı. Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı Kozanoğlu, “Hayat arkadaşımı gönderiyorum, nasıl dayanayım?” diyerek gözyaşı döktü. Kozanoğlu’nu görevli bayan astsubaylar ve yakınları teselli etti.
Irmak (3) ve Belinay (1) isimli 2 kız çocuğu babası olan Adil Kozanoğlu’nun ebediyete uğurlandığı törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ve binlerce vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi