Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Afşinli sözleşmeli er Tayfun Kavun'un (26) Kırşehir'deki babaevinde yas var.

Tayfun Kavun'un şehadet haberi, Afşinli aileye verildi. Kırşehir’in merkez Kuşdilli Mahallesi'nde yaşayan baba Recep ve anne Ayşe Kavun'a Kırşehir Vali Yardımcısı Adnan Kayık ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Harun Ağaç tarafından verildi.

Şehidin Kırşehir Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan annesi Ayşe ve işçi babası Recep Kavun, acı haberi alınca gözyaşı döktü.

Şehidin evine Türk bayrağı asılarak taziye çadırı kuruldu. Şehit Kavun'un yakınları ve komşuları, taziye için eve gelmeye başladı.

Kavun'un 3 yıldır Hakkari'de görev yaptığı, 4 ay önce ailesinin yanına gelerek iznini geçirdiği öğrenildi.

Şehidin ailesi Hakkari'ye gitmek için Başbakandan yardım istemişler

Şehidin komşusu Duran Aslan, ailenin Neşet Ertaş Kültür Merkezi açılışında Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü ifade ederek, "Kültür Merkezi açılışında Başbakan Yıldırım'a, asker oğullarının yanına Hakkari'ye gitmek istediklerini söylemişlerdi. Yetkililer de biletlerini almışlardı. Gideceklerdi." dedi.

Editör: Haber Merkezi