Kahramanmaraş'ta, Saran Holding tarafından yaptırılan ve 2010 yılında 37 yaşında trafik kazasında yaşamını yitiren diş hekimi Ertuğ Kurtoğlu'nun isminin verildiği spor salonunun açılışı yapıldı. Törene katılan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 10'uncu spor salonu açılışını yaptıklarını söyledi. Saran, "Herkesin yüreğini yakan bir dönem kapanmak üzere. Bu sürece destek vermemek katkı sağlamamak, imkansız. Ülkemiz insanına hak ettiği değeri vermek adına biz her zaman yatırımlarımız ile bu çorbada tuzumuz olsun istedik. Özellikle hem spora hem de ülkemizin gelişme potansiyeli olan bölgelerine yatırım yapmak bizim gururumuzdur" dedi.
Saran Holding tarafından sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yaptırılan 10'uncu spor salonu Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde yapıldı. Yapımı tamamlanan salonun açılış törenine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, bürokratlar ile öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Sadettin Saran, genç neslin Türkiye'nin en büyük varlığı olduğu inancını taşıdığını ve en fazla yatırımı çocuklar ve gençler için yaptıklarını belirterek, "Ertuğ Kurtoğlu spor salonumuzu ailemizden çok değerli kardeşimizin anısına atfettik. Elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz diş hekimi kardeşimiz Ertuğ Kurtoğlu'nun adını doğum yeri, memleketi Kahramanmaraş'ta ilelebet yaşatmak istedik. O da spor hayatının hep içindeydi. Spora karşı doğuştan gelen yeteneği ile hemen hemen her sporu yaptı. İyi bir evlat, iyi bir kardeş, iyi bir dost olarak onu anmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 10, uyuşturucuya başlama yaşının ise 12'ye düştüğüne dikkat çeken Saran, çocukları ve gençleri spora yönlendirmek için sosyal sorumluluk hissettiklerine değindi. Saran, "Bizler, gençlerimizi ne kadar eğitimli ve donanımlı yaparsak, o oranda kalkınır, huzur ve refah ülkesi oluruz. Bunun için de toplumun tüm kesimlerinden herkes gücü oranında bu gayeye hizmet etmelidir" dedi.
'BARIŞ SÜRECİNE DESTEK VERMEMEK İMKANSIZ'
Konuşmasında son dönemde yaşanan çözüm sürecine de değinen Sadettin Saran şöyle devam etti:
"Saran Holding olarak ülkemizin doğusunu batısını birbirinden ayırmadan, devlet desteği beklemeden, ülkemiz insanın gelişimine katkıda bulunmak amacı ile spora yatırım yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İnsanlar bu bölgelerle yeni yeni tanışıyor. Biz buralara çok önce geldik. Buradaki gençleri, milletimizin geleceği, yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımızı, gençlerimizi spora teşvik etmek için bu spor salonlarını yaptırmaya başladık. Bugünlerde ülkemizde çok güzel gelişmeler oluyor. Yıllardır insanımızın çektiği sıkıntılar bir sonuca ulaşmak üzere. Herkesin yüreğini yakan bir dönem kapanmak üzere. Bu sürece destek vermemek katkı sağlamamak, imkansızdır. Ülkemiz insanına hak ettiği değeri vermek adına biz her zaman yatırımlarımız ile bu çorbada tuzumuz olsun istedik. Özellikle hem spora hem de ülkemizin gelişme potansiyeli olan bölgelerine yatırım yapmak bizim gururumuz, bizim ayrıcalığımız. Bu salonları, onların hayatlarında fark yaratabilmek, geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için yapıyoruz. Tek bir çocuğumuzun bile hayatına katkımız olabiliyorsa bundan kıvanç duyarız. Umuyorum tüm işadamlarımız gerekli hassasiyeti göstererek bölgeye gerekli katkıyı yapacaktır."
Konuşmaların ardından salonun açılış kurdelesinin kesildiği törende Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, işadamı Saran'a teşekkür plaketi verdi. Törene katılan öğrenciler de Saran ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Editör: Haber Merkezi