Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) yetkilileri, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile Afşin-Elbistan Linyitleri’ne (AEL), 2013 yılı içerisinde yeni işçi alımı yapılmayacağını açıkladılar.
           
Son günlerde santraller ve kömür işletmesine EÜAŞ’ın yeni işçi alacağı yönünde ortaya atılan söylentilere cevap veren EÜAŞ yetkilileri, geçtiğimiz yıl bölgedeki işyerlerine 600 yeni işçi ve memur alındığını ifade ederek, 2013 yılı için işçi alımının söz konusu olmadığını, 2014 yılı için de buna yönelik bir çalışmalarının bulunmadığını kaydettiler.
           
EÜAŞ yetkilileri yaptıkları açıklamada, ülke genelindeki hidrolik ve termik santrallere, küçük sayılarda işçi alımı yaptıklarını ancak, Afşin-Elbistan bölgesindeki santral ve kömür sahasına yüksek sayıda işçi alımının yapılmasından dolayı, yeni işçi alımı için bir çalışma yapmadıklarını dile getirdiler.
 
175 işçi geri dönmüştü:
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından 2011 yılı sonunda Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL İşletme Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere yapılan mülakatta isimleri açıklanan ancak, daha sonra iptal edilen 175 kişi dava açarken, mahkeme, Yürütmeyi Durdurma Kararı vermişti.
EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nün önce açıklayıp, daha sonra iptal ettiğini duyurduğu 175 kişilik işçi listesinde ismi yer alan kişiler, Ankara 2. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Yaklaşık 3 ay süren davanın ardından mahkeme kararını vererek, işçiler lehine yürütmeyi durdurmuştu.
           
1-2 Ekim 2011 tarihlerinde yapılan ve yaklaşık bin 500 adayın katıldığı mülakatın ardından, EÜAŞ resmi internet sitesi aracılığı ile işe girmeye hak kazanan 175 kişinin isimlerini açıklamış ancak, aradan birkaç gün geçtikten sonra aynı internet sitesinde mülakatın iptal olduğu bilgisine yer vermişti. Listede ismi yayınlanan işçiler ise avukatları aracılığı ile Ankara 2. İdare Mahkemesi’nde dava açmış ve mahkeme işçiler lehine karar vermişti. 175 kişi ise, 2012 yılı içinde A ve B santralleri ile AEL’de istihdam edilmişlerdi.
 
2012’de 317 işçi daha alındı:
EÜAŞ, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL İşletme Müdürlüğü’nde istihdam etmek amacıyla, 4 Şubat 2012 günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne yaptırdığı yazılı sınavın ardından, ataması yapılan 317 işçinin isimlerini açıklamıştı.
           
AEL ile A ve B Termik Santrallerine alınacak olan 12 değişik iş dalından 325 kişilik kadroya başvurular 30 Aralık 2011 günü mesai bitiminde sona ererken, İş-Kur, yapılan başvuruları listelendirerek, nihai listeyi oluşturmuş,325 kişilik kadroya bin 352 kişi başvurmuştu.
           
EÜAŞ, diğer yandan ilk defa işçi alımı nedeniyle test usulü sınav yaparken, Teknik Ressam, Metal İşleri Teknisyeni, Bilgisayar Teknisyeni, Kimya Teknisyeni, Motor Teknisyeni, İş Makineleri Operatörü, Proses İşçisi ve Makine Bakım Onarımcısı bölümlerinden 325 kişilik kadroda yer almak isteyen adaylar, 4 Şubat 2012 günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından yapılan sınava katılmışlardı.
Yapılan başvuruların ardından 2 kişilik kontenjanı olan MYO Motor bölümüne 1 kişi, 8 kişilik kontenjanı olan MYO Maden bölümüne yine 1 kişi başvurduğu için 8 kontenjan açık kalırken, 325 kişilik kontenjandan 8’ine başvuru olmadığı için EÜAŞ, 317 kişinin atamasını yapmıştı.
 
 
Editör: Haber Merkezi