Samsun'da Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı. 


2013 yılı içerisinde kurulan Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Atakent`teki yeni yerinin açılışına Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Türkmen, MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Necdet Çamaş, AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı İshak Taşçı ve dernek üyeleri katıldı.
12 Şubat`ın binlerce yıllık tarihe sahip olan Maraş için çok önemli günlerden biri olduğunu belirten Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Türkmen, ''Bugün Maraş`ın kurtuluş günüdür. Dernek binamızı da böyle önemli bir günde açmak istedik. Bugün Türkiye`nin dört bir yanında bulunan Maraşlılar gibi bizimde amacımız ülkenin sosyal bütünleşmesine katkı sağlamaktır” dedi.
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, “Atakum`u anlatırken çok geniş bir coğrafyadan bahsediyordum. Buna Kahramanmaraşlılar da katıldı. Maraş 9 bin yıllık, Atakum yalnızca 20 yıllık bir tarihe sahip. Ama çok uzun yıllar sonra Atakum`da tarihte çok büyük gelişmeler kaydetmiş bir şekilde sayılacaktır. Yapımı süren Atakum Kültür ve Sanat Merkezimizde siz kültür dernekleri için yerler ayırdık, sizin de orada bulunmanızı arzu ederim. Ben her zaman yanınızdayım” diye konuştu.
Kültür derneklerine büyük önem verdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Dernekçilik zor ama keyifli bir iştir. Bunu başarabilenleri tebrik ediyorum. Umuyorum kısa zamanda Samsun`daki Maraşlıları bir çatı altında toplamayı başarırsınız” şeklinde konuştu.
Şu an 56 üyesi bulunan Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği binasının açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra konuklara Kahramanmaraş`a özgü yiyecek ve tatlılar ikram edildi.
Editör: Haber Merkezi