Kahramanmaraş'ta düzenlene Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası müsabakaları tamamlanırken, Ferhat Birinci'yi uzatmalarda sayı farkıyla yenen Halil Hopur başpehlivanlığı elde etti.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Türkoğlu Belediyesi işbirliğiyle Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde yapılan şampiyonaya, Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve Çeçenistan'dan 360 sporcu katıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, uluslararası organizasyon haline gelen şampiyonanın, geleneksel Türk sporlarının dalı olan 'kısa şalvar' güreşlerini yaşatma adına önemli bir hizmet olduğunu söyledi.
Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ise şampiyonanın bölgeye hareketlilik ve canlılık getirdiğini belirtti.
Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, "Ata sporu olan güreş bizlerin en iddialı olduğu spor dalıdır. Yeni sporcularımızın yetişmesi ve ülkemizi temsil etmesi için umarım bu tür organizasyonlar artarak devam eder" diye konuştu.
Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye giren Abdussamet Timurbanga, Emirhan Gizir, Furkan Gizir, Şevki Öztürk, Ahmet Kaş, Muhammet Kılıçsallayan, Gökhan Zorba, Ali Karaboğa, Sefa Aksoy, İsmail Bulut, Fırat Binici ve İsa Göçen'e ödülleri verildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç "Güreş Ağası" seçildi. Erkoç'a ağalık tespihini geçen dönemin ağası eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz verdi.
Editör: Haber Merkezi