Elbistan'da yaşayan 78 yaşındaki bir vatandaş, ev telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının verdiği hesaba 37 bin TL yatırdı. Dolandırıldığını anlayan vatandaş, parayı geri çekmek istedi ancak 37 bin liranın 15 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan kurtulamadı.
Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer ilgililerin uzun süredir broşür, afiş, kısa mesaj ve el ilanıyla yaptığı ve vatandaşların ‘telefonla yapılan dolandırıcılık’ hakkında bilgi sahibi olmasını amaçladıkları çalışmalardan haberi olmayan 78 yaşındaki A.Ö., 15 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.
Yaşlı adamın ev telefonunu arayan kimliği belirsiz bir kişi polis olduğunu söyledi. Sahte polis, A.Ö’ye kullandığı ev telefonunun kaçak olduğunu ve bu hattı kullananları yakalanması için bir hesaba para yatırması yönünde telkinde bulundu. Dolandırıcıya inanan yaşlı adam kendisine verilen hesap numarasına 37 bin 500 TL para yatırdı. Dolandırıldığını anlayan vatandaş, banka şubesine giderek işlemi durdurmak istedi. Ancak, parasının sadece 22 bin lirasını kurtarabildi. Dolandırıcılar A.Ö.’nün 15 bin lirası ile kayıplara karıştı.
Gerçek polisler, şimdi vatandaşı dolandıran sahte polisleri yakalamak için çalışma başlattı.
Editör: Haber Merkezi