Kahramanmaraş’ta düzenledikleri sahte nüfus cüzdanları, pasaport ve oturum izinleriyle yurt dışına insan kaçıran 7 kişilik çete, jandarmanın düzenlediği operasyonla çökertildi.
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde bir çetenin, yasa dışı yollarla kentte ikamet eden vatandaşları yurt dışına kaçırdıkları belirlendi. Oluşturdukları sistemle, sahte evraklar düzenleyerek yüzlerce kişiyi yurt dışına kaçırdıkları tespit edilen çete üyeleri teknik ve fiziki takibe alındı.
Uzun süren çalışmalar neticesinde harekete geçen jandarma, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla örgüt lideri M.A.Ş. ve örgüt üyeleri M.C., E.Ç., M.G., L.Ö. ve A.B.’ye Kahramanmaraş, Ankara, Gaziantep ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde 7 kişi gözaltına alınırken, şahısların bulunduğu yerlerde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, banka hesap cüzdanı, pasaport ve sahte evrakların hazırlanmasında kullanılan malzeme ele geçirildi.
Öte yandan yapılan araştırmalarda, çete üyelerinin düzenledikleri sahte evrakların gerçeklerinden ayırt edilemediği ortaya çıktı. Her türlü ayrıntıyı göz önünde tutan çetenin, yurt dışına çıkacak kişilerin banka hesaplarında yüklü miktarda para gösterdikleri, hatta hazırladıkları yurt dışı oturum izinlerinin, ilgili ülkelerin makamlarınca bile anlaşılmadığı belirlendi. Bu arada örgüt üyelerine yönelik düzenlenen operasyon, jandarma kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, ekiplerin operasyon için harekete geçmesi ve bir örgüt üyesinin yakalanma anı ile sahte evraklar yer alıyor.
Jandarmada ifade vermeyi kabul etmeyen örgüt üyeleri, buradaki işlemlerinin ardından bugün Elbistan Adliyesi’ne sevk edildi.
(YUT-ÖK-Y)
Editör: Haber Merkezi