Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen uygulamada, Afşin Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği üyelerine ait av köpekleri veteriner kontrolünden geçti.

Kuduz vakalarına karşı aşı ile önlem alınabileceğini belirten Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, “Toplum sağlığının korunması, kuduz hastalığının önlenmesi ve hayvan sağlığını korumak amacıyla Afşin’de 70 adet sahipli köpeğe kuduz aşısı uygulandı” dedi.

Kuduz hastalığı belirtileri ortaya çıkmadan önce aşılama yapılarak bunun önüne geçilebileceğine değinen Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, “Ülkemizde muhtelif yerlerde görülen kuduz vakalarına karşı, kuduzlu hayvan ile temas kurma riski en fazla olan gruba dahil evcil hayvanlarımızdan av köpeklerimizi kuduz riskine karşı korumak ve bu hastalığa karşı toplumsal farkındalık oluşturmak üzere kurumumuzca tertiplediğimiz program ile Afşin Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneğine üye avcılarımızın muhtelif cinslerden av köpeklerine toplu kuduz aşısı uygulaması yapıldı.” açıklamasında bulundu.

Aşılama ve kayıt altına alma çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kayapınar, “Programa katılan avcılarımıza ait yaklaşık yetmiş adet av köpeğine kuduz aşısı, pasaport ve mikroçip uygulaması yapıldı. Emeği geçen kurumumuz personellerine ve çağrımızda desteğini esirgemeyen Afşin Avcılar Atıcılar Derneği yönetimi ile kayıtlı avcılarımıza teşekkür ediyorum.  "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına dair Yönetmeliğe" istinaden patili dostlarımızı 31 Aralık 2022 tarihine kadar mikroçip ve pasaport ile kayıt altına alınmasının halk sağlığı için son derece önemli olduğunu vurgulamak isterim.” diye konuştu.

Afşin Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk de, “Kuduz hastalığıyla mücadelede başarılı olabilmek için aşı çok önemli. Bizlerde en yakın dostlarımız olan av köpeklerimizi ilçe tarım müdürlüğümüze getirerek aşıları ve kontrollerinin yapılmasını sağladık. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi