Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve fahri av müfettişleri, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesinde yaptıkları denetimlerde usulsüz olarak avlandığı tespit edilen Suriyeli 2 şahsa 40 bin 707 lira tazminat cezası kesti.

Söz konusu kaçak avcıların, avlanmada kullandıkları şahinlerin gözlerini iple dikmesi, yetkilileri de şaşırttı.

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Akbayır mahallesi kırsalında usulsüz av yapan şahıslar olduğu yönünde bilgi üzerine harekete geçti. Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Göksun Şefliği Av Koruma ekipleri ile Avcılar Derneği Başkanı Ali Haydar Doğan ile fahri av müfettişlerinin de desteği ile denetime çıkan jandarma ekipleri, durdurdukları bir otomobilde arama yaptı. Otomobilden çıkanlar ise hayrete düşürdü. Suriye uyruklu mültecilerin kullandığı otomobilde yapılan aramada, 30 adet güvercin, 3 adet bıldırcın, 1 adet bozdoğan, 2 adet doğan türü kerkenez ele geçirildi.

Kaçak avcıların, büyük bir vicdansızlık örneği sergileyerek avlanmada kullandıkları şahinlerin de gözlerini diktikleri belirlendi.

Ekipler, kaçak avda kullanılan 1 adet havalı tüfeğe, tuzaklar, dürbünler, kafeslere ve kaçak avda kullanılan otomobile mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konulurken, söz konusu şahıslara, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet suçundan 40 bin 707 lira tazminat cezası kesildi. Avda ele geçirilen kuşlar tekrar doğaya bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi