Elbistan Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ek binalarında incelemelerde bulunan Türkmen, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. M. Fatih Kılaç, Başhekim Yardımcısı Dr. Ferruh Kılıç, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Küçük, Hastane İdari Mali İşler Müdürü Mehmet Doğan, Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Şengül Yıldırım Çakar ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı.
İlk olarak Elbistan Devlet Hastanesi yeni yönetimine başarı dileklerini ileten Dr. Kamil Türkmen, daha sonra hastanenin eski ve yeni yöneticileri ile bir araya geldi.
Türkmen, yaptıkları hizmetlerden dolayı; Elbistan Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Murat Gönen, Başhekim Yardımcıları Dr. Mustafa Murat Küçük, Dr. Ali Gümüşkemer, Dr. Ramazan Kuş, Başhemşire Ayşegül Erden, Müdür Yardımcıları Mustafa Eşlik, Hüseyin Alparslan, İbrahim Bozoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi eski Müdürü Bayram Duyar’a plaket vererek, teşekkür etti.
Başhekim Dr. M. Fatih Kılaç ile birlikte hastaneyi gezen Genel Sekreter Dr. Kamil Türkmen, daha sonra gazetecilere bir açıklama yaptı.
Sağlıkta kaliteyi yakalamak amacıyla çok daha fazla çalışacaklarını belirten Türkmen, şöyle konuştu:
“Kahramanmaraş İl Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği kuruldu. Genel sekreterliğin kurulması ile birlikte Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler, genel sekreterliğe bağlı sağlık tesisleri olarak hizmet vermeye başladılar. 2 Kasım itibarı ile de Fatih bey Elbistan Devlet Hastanesi’nde görevi devraldı. Bizde Kahramanmaraş şehir merkezindeki hastanelerin devir teslim işlemlerini yaptık. Bu sebeple ilçe ziyaretlerimize de başladık. Önce şehir merkezindeki hastanemiz ve ek binalarını gezdik. Bu arada kuruluş çalışmaları ve bakanlığımızla ilgili bağlantılarımız, teşkilat yapımız oluşturuluyor. Kendi yerimizi de oluşturduk. Bugün ise Afşin hastanemizi ve ek birimlerimizi gezdik. Öğleden sonra için ise çalışmamızı Elbistan’a ayırdık. Hastanemizin acilinden, servisinden, ameliyathanesinden, yoğun bakımından, diğer hizmet birimlerini, ek binaları ve daha sonra ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni de gezerek, önce bir durum tespiti, müşahede etmek istiyoruz, durum nedir kendi gözüm ile göreyim istedim. Tıbbi Hizmetler başkanımız Dr. Gürkan bey ile beraberiz. Onunla birlikte değerlendireceğiz, notlarımızı alıyoruz. Arkadaşlarımızın bize olan taleplerini alıyoruz. Yeni yapılacak olan hastane binamız var. Proje çalışmaları devam ediyor. Onunla ilgili teknik çalışmalar da yaptıktan sonra, sağlık hizmetlerinde aksaklığa meydan vermeden, vatandaşımızla, hizmet alanlarla hizmet sunanları en iyi ortamlarda buluşturup, sağlık hizmetlerinde kaliteyi yakalamak istiyoruz. Şu anda durumumuz iyi ama biz daha fazlasını hedefledik. Sayın bakanımızın ve bakanlığımızın belirlediği hedefler çok yüksek. Hamdolsun bütün ekip güzel çalışıyor. Saatlerce, gecelerini veriyorlar belki ama bizim daha verimli çalışmamız lazım. İmkanlarımız belli, ülkemizin kaynakları da belli, bu kaynakları daha etkin kullanmamız lazım ki; verimli olsun. Belki basit tedbirlerle biz hizmet kalitesini artıracağız. Bunun içinde bütün birimlerimizi gezeceğiz. Bu belki ilk gelişimiz ama bundan sonra ben veya birim sorumlularımız, ya da başka hastanelerin idarecileri karşılıklı ziyaretlerle yönetici körlüklerini de önlemeye çalışacağız. Bir insan bir yerde uzun yıllar çalıştığı zaman, her gördüğünü doğru olarak görmeye başlıyor. Bunun yanında bakanlığın kalite standartları belli. Her hastanenin hangi hizmetleri sunacağı, hangi rolleri üstleneceği belirlenmiş durumda. Bunların 2023’e kadar olan bölümleri koskocaman bir kitapta yazılmış durumda. Bunları hepimiz yapıyoruz. Bunun yanında detaylarda var. İnşallah, kalite detaylarda gizli deyip, o detayları da toparlayıp, vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışacağız. Yeni arkadaşlarımıza da şimdiden hayırlı olsun diyorum. İnşallah Elbistan’ımıza güzel bir hizmet sunacaklar.”
Editör: Haber Merkezi