Afşin'deki demokrasi nöbeti 4'üncü gününde de devam etti.

Afşin Devlet Hastanesi personelleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanları terk etmeyin" çağrısı üzerine Belediye meydanında toplanan vatandaşlara katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Afşin'de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren sağlık personelleri, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanına, 'Demokrasi Bekçileri, Sağlık çalışanları nöbete alışıktır, hasta bekleriz, hastane bekleriz. Son nöbeti millet yazdı hamdolsun, şimdi de vatan bekleriz. Durmak yok, nöbete devam' yazılı döviz asarak, darbeyi kınadı ve demokrasi nöbetine destek verdi.

Askeri darbe girişimini kınayan sağlık personelleri, şehir meydanından kortej oluşturarak belediye meydanında kadar yürüdü.

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle meydanları boş bırakmayacaklarını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, sağlık çalışanlarına, demokrasi nöbetine destek verdikleri için teşekkür etti.

sağlık personelleri olarak, halka dönen namluya dur demek için meydanlardan ayrılmayacaklarını ifade eden Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, " Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğine kast etmek isteyenlere dur demek için sağlık personelleri olarak buradayız. Kurtuluş Savaşı sırasında bir tıp fakültesinin tüm öğrencileri Çanakkale'ye giderek şehit olmuşlardır. Bizlerde burada, vatanımızda ve toprağımızda sonuna kadar, canımız ve kanımızın pahasına mücadelemizi sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

- "Bizler nöbete alışığız"

Milli iradeye, demokrasiye, sahip çıkmak için demokrasinin bekçileri olacaklarını ifade eden Başhekim Çelik, " Sağlık çalışanları olarak bizler nöbete alışığız, yeri gelir hasta bekleriz, yeri gelir hastane bekleriz. Bugün de milletimiz adına vatan beklemeye geldik. İnşallah ülkemiz selamete erene kadar buradayız. Sağlık nöbetine ve demokrasi nöbetine huzura karışana kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Sağlık personellerinden oluşan grup açıklamaların ardından,  Şehit Er Ömer Erüstün Meydanına giderek sabaha kadar sürecek demokrasi nöbeti için beklemeye başladı.

Editör: Haber Merkezi