Sağlık-Sen Afşin İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan :
“Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı asla kabul edilemez”
 
 
Sağlık-Sen Afşin İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan, sağlık çalışanlarına yapılan şiddet ve sözlü saldırılarının asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin bir sağlık çalışanına yapılan saldırı sonrası kişiye 33 ay hapis cezası verdi” dedi.
 
Sağlık-Sen Afşin İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan, yazılı açıklamada son günlerde sağlık çalışanlarına yapılan şiddet ve sözlü hakaretin kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Erdoğan, “ Sağlık çalışanlarının tek amacı insanlara hizmet etmek maalesef yaptığımız bu hizmetin karşılığı bu olmamalı. Her sorun, çözümünü de içinde taşır. Bizim vatandaşlarımızdan tek istediğimiz herhangi bir hasta hasta hakları ihlaline uğradığınızı düşünürseniz mağduriyet yaşamamanız açısından sağlık çalışanları ile tartışmak yerine Hastane idaresi veya hasta hakları birimine başvurun” dedi.
 
Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı:
“Sağlık çalışanlarının şikâyeti üzerine şahıs hakkında, ‘hakaret, tehdit ve basit yaralama’ suçundan dava açıldı. Sanık 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti sanığı suçlu buldu. Sanığı, hastane görevlilerine hakaret ve tehdit suçundan toplamda 33 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca mahkeme, iki görevliye tekme atan sanığa ‘basit yaralama’ suçundan 2 bin 400 lira para cezası verdi. Cezalarda herhangi bir indirim ve erteleme uygulanmadı. Kararda, “Sanığın, gözlemlenen kişilik özellikleri ve duruşmadaki tutum, davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanaate varılmadığından, sanık hakkında erteleme ve indirim hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına hükmedilmiştir.”
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi