Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Faik Sağlam, santraldeki arızalı 2 üniteden birinin daha üretime hazır hale getirildiğini söyledi.
Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Faik Sağlam, santraldeki arızalı 2 üniteden birinin daha üretime hazır hale getirildiğini belirterek, Nisan ayı içinde son üniteyi de üretime hazır hale getirerek, yaz ayları için 4 ünite ile elektrik üretimine hazır olacaklarını söyledi.
           
Sağlam, santralin 4 ünitesinin de emre amade hale getirilmesi amacıyla yapılan çalışmalara paralel olarak, kül tutucu elektro filtrelerin yenilenmesi amacıyla 19 Mart 2014 günü saat 14.00’da ihale yapacaklarını belirterek, A Santralinin daha çevreci bir santral olacağını kaydetti.
           
Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Faik Sağlam, “1984 yılında fiili olarak elektrik üretimine başlayan santralimizin baştan sona yenilenmesi amacıyla, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından ihale yapılmıştı. Santraldeki 2 grup ünite arızalı idi. Şuanda bu arızalı ünitelerden biri revizyondan geçirilerek, elektrik üretimine hazır hale getirildi. 3. grup ünitedeki revizyon çalışmaları ise sürüyor. Bu ünitedeki çalışmalar ise Nisan ayında sona erecek. Şuanda 3 ünitemiz emre amade durumda ve 1 ünitemizde elektrik üretimi yapılıyor. Arızalı olan son ünitenin de elektrik üretimine hazır hale getirilmesi ile santralimiz yaza mevcut 4 ünitesiyle hazır olacak” diye konuştu.
           
Santraldeki revizyon çalışmalarının yanı sıra, çevre hassasiyeti konusunda da adım attıklarını belirten Sağlam, “EÜAŞ Genel Müdürümüz sayın Halil Alış’ın talimatları doğrultusunda santralimizde elektrik üretimi konusunda yapılan revizyon çalışmalarının yanı sıra, çevresel etkilerin en aza indirilmesi amacıyla elektro filtrelerin yenilenmesi amacıyla 19 Mart 2014 günü ihale düzenleyeceğiz ve tüm ünitelerdeki elektro filtreler baştan sona onarımdan geçecek. 1 adet brüden filtre ile 4 adet elektro filtre trafolarının tamir, bakım ve testlerinin yapılarak devreye alınmaya hazır hale getirilip işletme müdürlüğümüze teslim edilmesi işinin ardından santralimiz yaz aylarında 4 ünitesi ile birlikte elektrik üretimine hazır olacak” dedi.
           
1344 MW kurulu güce sahip olan ve 1984 yılında elektrik üretimine başlayan Afşin-Elbistan A Termik Santrali, devrede olduğu 30 yıl içerisinde 100 milyar KW/h’in üzerinde elektrik enerjisi üreterek, ülke ekonomisine büyük katkılar sağladı.
 
Editör: Haber Merkezi