AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, bu seçimin 30 büyükşehirde büyük önem kazandığını belirterek, "Türkiye’nin yüzde 75’i bu şehirlerde yaşıyor. Dolayısıyla bu 30 büyükşehirde ortaya çıkacak olan oy oranı, genelde Türkiye’nin oy oranını gösterecek" dedi.
Mehmet Sağlam Elbistan’a gelişinde, Karaelbistan beldesi girişinde AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Durmuş Küçük ve partililer tarafından karşılandı.
Daha sonra Elbistan Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlam ve beraberindeki heyet, Başhekim Dr. M. Fatih Kılaç’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle hastanede görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarının günlerini kutlayan Sağlam, aynı zamanda servislerde yatarak tedavi gören hastalara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
30 Mart'ta yapılacak olan seçimin sonuçlarının genel seçim gibi partilerin ülke genelindeki oy oranları hakkında bilgi vereceğini vurgulayan Sağlam, şunları söyledi:
“Vatandaşlarımız yine Türkiye’de AK Parti’nin sağlamış olduğu güven ve istikrarı devam ettirme arzusunda gözüküyor. Gerçekten de Türkiye son 11 yılda milli gelirini üçe katladı, hazine 11 yıl öncesine göre 5-6 misli daha fazla dövizle dolu, zaten memlekette çok büyük projelere nasıl imza atıldığını görürseniz, Türkiye’nin 11 yılda ne kadar mesafe aldığını çok açık bir biçimde tespit etmeniz mümkün. Demiryollarımız yeniden yapılanmaya başladı, hızlı tren meselesi ortaya çıktı inşallah Kahramanmaraş’tan da geçecek. Duble yollar 18 bin kilometreye ulaştı. Eğitimde ve sağlıkta büyük gelişmeler oldu. Çok büyük şehir hastanelerinin yapımına başlandı. Yani bütün hayat tarzımızın standartları çok değişti. Elbette ki Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi haline gelmiş bir ülkede, bunun sonuçları da hizmetler halinde vatandaşlara yansıyacaktır. Özellikle bu seçim 30 büyükşehirde büyük önem kazanıyor. Çünkü Türkiye’nin yüzde 75’i bu şehirlerde yaşıyor. Yani bir genel seçim gibi ortaya çıkacak. Dolayısıyla bu 30 büyükşehirde ortaya çıkacak olan oy oranı, genelde Türkiye’nin oy oranını gösterecek. Bu bakımdan kritik bir seçim."
Sağlam ve beraberindekiler daha sonra şehir merkezinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, diş hastanesi, sağlık birimleri ve özel hastaneleri ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının günlerini kutlayıp, hasta ve hasta yakınlarına ise geçmiş olsun dileğinde bulundular.
Editör: Haber Merkezi