AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, Afşin’in 131 bin 740 dekar arazisini suya kavuşturacak Karakuz Barajı inşaat alanında incelemelerde bulundu.  

Parti yönetimiyle birlikte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, “İlçemiz için çok önemli olan Karakuz Barajının hayırlı olmasını diliyorum. 65 yıllık hayalimiz nihayet gerçekleşiyor. Allah devletimize zeval vermesin.” dedi.

Afşin’de yapımı devam eden kamu yatırımlarının her aşamasını yakından takip etiklerini belirten Başkan Safi, “Şu anda incelediğimiz Karakuz Barajı ilçemiz açısından son derece önemli yatırımdır. Bu yatırımları yakından takip ettiğimiz gibi gerekli tüm çalışmaların hızla tamamlanması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Afşin’deki çiftçilerimizin 65 yıllık rüyasını, 720 günde gerçeğe dönüştürecek dev proje de inşaat çalışmalarını yerinde gördük ve hızlı bir şekilde baraj inşaatımız devam ediyor.” Açıklamasında bulundu.

“Afşin ve bölge ekonomisine ciddi katkı sunacak”

Karakuz Barajıyla Afşin’de 131 bin 740 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağına değinen Safi, “Barajın temelden yüksekliği 77 metre 86,89 milyon m³  su biriktirme hacmine ve 131 bin 740 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Ayrıca enerji maksatlı olan Karakuz Barajı ile yıllık 16,36 milyon kWh enerji üretilecek. Ayrıca saniyede 33 litre içme-kullanma suyu ve C Termik Santrali’ne de soğutma suyu verilecek. Barajda, barajda 4.48 mw kurulu gücünde HES yer alacak.   Afşin ve bölge ekonomisine ciddi katkı sunacak. Bu proje babalarımızın, dedelerimizin hayaliydi, rüyasıydı ve gerçeğe dönüştü. Yarım asırlık proje AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın desteğiyle inşallah gövde ve sulama projesi 2023’te bitecek. Hurman Çayı üzerine inşa edilen Karakuz Barajı’nın yapım ve sulama inşaatının tamamlanmasıyla Altunelma, Alemdar, Alparslan, Emirilyas, Çobanbeyli, Kangal, İnciköy, Berçenek, Tanır, Büğet, Kaşanlı, Çomudüz ve Arıtaş mahallelerindeki zirai araziler suyla buluşturulacak. Mahallelerimizin arazilerinde sulu tarım yapılacak. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emek ve çaba sarf eden başta AK Parti Grup Başkanvekili  Mahir Ünal olmak üzere bölge milletvekillerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi