Kahramanmaraş’ın da arasında bulunduğu 10 ilde, sahte evraklarla 16 araç kiralayan ve çalan bir kişi, Adana’da yakalandı.
Alınan bilgilere göre, Mart ayında Kahramanmaraş’a gelen Ali K. (30), 3 farklı rent a car firmasından sahte kimliklerle 3 adet araç kiraladı. 2 gün sonra araçları getireceğini söyleyen Ali K., otomobillerde bulunan GPRS cihazlarını sökerek kayıplara karıştı. Araçlardaki cihazlardan sinyal alamayan firma sahiplerinin durumu polise bildirmesinin ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.
Çalınan araçlardan en son Narlı bölgesinde sinyal alınmasının ardından, bölgedeki bir petrol istasyonunun güvenlik kameraları incelenirken, benzer olayların Adana’da da yaşanması üzerine şüphelinin bu kentte saklandığı tespit edildi.
Bunun üzerine Adana polisiyle irtibat kuran ekipler, Ali K.’nin bu kentte bir ikamette gizlendiğini tespit etti. Adana’ya giden 5 kişilik ekibin yaptığı takip sonucu Ali K., Tepebağ Mahallesi’nde bulunan bir otoparkta yakalandı.
Olayın ardından Ali K.’nin, sahte kimliklerle Konya, Antalya, Mersin, Afyonkarahisar, Nevşehir, Kırşehir, Adıyaman, Malatya ve Elazığ’da toplamda 16 araç kiraladığı ve çaldığı belirlendi. Emniyetteki sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen zanlı, buradaki işlemlerinin ardından Kahramanmaraş Adliyesi’ne sevk edildi.
Editör: Haber Merkezi