Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, ilk ziyaretini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can'a gerçekleştirdi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğüne 27.12.2018 tarih ve 30638 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2018/264 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Özgül atandı.
KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğünü vekâleten yürüten KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ile ilgili yetkilerini Prof. Dr. Sami Özgül'e devretti.
Prof. Dr. Özgül'ü tebrik eden Rektör Can, "Kahramanmaraş'ımızın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan ve mesleğinin zirvesinde bir hocamızın Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğüne atanması bizi bahtiyar etti. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak yeni kurulan üniversitemize her türlü desteği vermeye hazırız. Prof. Dr. Sami Özgül hocamızla birlikte Kahramanmaraş'ın iki üniversitesini Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasına taşımak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ise kendilerini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinin kurulmasında emeği geçen başta Kahramanmaraş Milletvekilleri olmak üzere katkı sunanlara teşekkür etti. Rektör Özgül "Devlet büyüklerimiz, siyasetçilerimiz ve Kahramanmaraş'ımızın desteğiyle üniversitemize, memleketimize önemli katkılar sunacağız. Önümüzde uzun yıllar var. Kadromuzu kurup en iyi şekilde ilerleyeceğiz." şeklinde konuştu.
Çağımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ederek, ihtiyaçlar doğrultusunda Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi bünyesinde yeni fakülte ve yüksekokul kurmak istediklerini belirten Rektör Özgül, bölgeye bilim ve teknoloji alanında yön verecek Ar-Ge merkezi kurmanın da hedefleri arasında yer aldığını söyledi.
 

Editör: Haber Merkezi