Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Fatih Karaaslan, Afşin’de dört yıllık Sağlık Yüksekokulu ve  Kahramanmaraş’ta Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararının çıktığını söyleyerek bu eğitim yatırımlarının Afşin'e ve Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını diledi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Fatih Karaaslan, Afşin’de dört yıllık Sağlık Yüksekokulu kurulması kararının çıktığını söyledi.
Rektör Karaaslan, kararın eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “ Geçtiğimiz Eylül ayında sevindirici bir olay daha yaşadık. Uzun süre önce KSÜ Senatosu olarak Afşin İlçemize dört yıllık Sağlık Yüksekokulu açılması teklifimizi YÖK’e iletmiştik. Bu teklifimizde YÖK tarafından uygun bulunmuş ve geçtiğimiz Eylül ayının 25’inde yapılan YÖK Genel Kurulunda Afşin ilçemize dört yıllık ‘Afşin Sağlık Yüksekokulu’ kurulması kararı alınarak Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Bununla da dört yıllık Yüksekokul sayımız 5’e çıktı. Kahramanmaraş’ımıza ve Kahramanmaraşlımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Üniversitemizin adına yaraşır bir üniversite olma yolunda yaptığı atılımlarda desteğini bizden esirgemeyen Milletvekillerimize ve yerel siyasetçilerimize, Bürokratlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, İş Adamlarımıza, Basınımıza, Mesai arkadaşlarıma ve Kahramanmaraş’ımıza şükranlarımı sunuyorum”
Kahramanmaraş’ta Diş Hekimliği Fakültesi kurulması için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) senatosu tarafından 08.01.2014 tarihinde 2014/01 sayı ile alınıp 13.01.2014 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)’na gönderilen teklif YÖK’ün 15.10.2014 tarihindeki Genel Kurul Toplantısında kabul edildi.
Kabul edilen karar uygulanması için 30.10.2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına yazı ile bildirildi. KSÜ Senato kararının YÖK’e bildirildiği günden bu yana konuyu titizlikle takip eden Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Ak Parti Milletvekilleri sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundular.
Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan; “Sağ olsunlar başta Gurup Başkanvekilimiz Mahir Ünal olmak üzere Ak Parti Milletvekillerimizin takibi sayesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi eksikliğini duyduğu bir fakülteye daha kavuştu ve fakülte sayısını 11’e çıktı” dedi.
Rektör Karaaslan açıklamasına şöyle devam etti: “ 2014 yılı başında KSÜ Senatosu olarak Kahramanmaraş’a Diş Hekimliği Fakültesinin açılması yönünde bir teklif kararı aldık, bu fakülte bize göre olmazsa olmaz fakültelerden biriydi. Biz teklifimizi YÖK’e gönderdik ama YÖK her gönderilen teklife sıcak bakmıyor. İşte biz Senato teklifimizi YÖK’e gönderdikten sonra durumu Sayın Milletvekillerimizle paylaştık ve destek istedik. Sayın Vekillerimiz her zaman olduğu gibi yine bizden desteklerini esirgemediler, YÖK’te bazen yıllarca süren, bazen de hiç gündeme alınmayan böyle birçok teklif vardır, ama bizim teklifimizin kısa bir zamanda gündeme alınarak kabul edilmesi siyasi erk’in başta da Gurup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal ve Milletvekillerimizin ısrarlı takibi sayesinde olmuştur. Çıkan bu karar bizleri de Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi de çok mutlu etmiştir” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi