Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Ramazan’da Afşin Atatürk Parkı’nda kurulacak olan çadırda her gün yaklaşık 200 kişiye sıcak yemek verileceğini kaydetti.

Aydoğan, yaptığı açıklamada, Ramazanın vazgeçilmezlerinden iftar çadırları ve aşevlerinin maddi durumu iyi olmayan birçok aileye sıcak yemek sağladığını belirtti. Bu yıl birçok belediye, hayırsever iş adamı ve kuruluşların aşevlerine destek vererek yoksulları Ramazanda güldürmeyi hedeflediğini dile getiren Aydoğan, şöyle konuştu: 

“Belediye olarak bu yıl Atatürk Parkı'nda iftar çadırı kuracağız. İftar çadırında her gün 200 kişiye sıcak yemek verilecek. Ramazan ayı yaklaşırken bütün Müslüman alemini büyük bir heyecan sarar. Biz de Ramazan ayını dolu, güzel, kısmen eğlenceli, mutlu geçirebilmek için hazırlıklar yapıyoruz. Bu hazırlıkların bir kısmı gelenekselleşmiştir, bunlardan biri çadır kurup fakir, fukaraya, yolda kalmışa yemek yedirmektir. Bu uygulamayı bu sen yine gerçekleştireceğiz. Çadırımızın potansiyel 200 kişi olduğu için 200 kişilik bir yemek potansiyelimiz var. Geçen yıl olduğu gibi Atatürk Parkı'nda çadırımızı kurup nezih bir ortamda vatandaşlarımıza bu hizmeti sunacağız. Şu anda hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Eski itfaiye binasının olduğu bölümde bir düzenleme yaptık ve vatandaşlarımıza vereceğimiz yemekler orada hazırlanacak. Muhtemelen de bu binamız uzun yıllar bu hizmeti verecek. "

Editör: Haber Merkezi