İçerisinde barındırdığı diyet lifleriyle sindirimi kolaylaştıran dondurma, meyvelerle de zenginleştiriliyor.
Uzmanlar, sıcak ve uzun yaz günlerinde oruç tutan vatandaşları iftarda, kalorisi düşük ürünleri yemeleri noktasında uyarıyor. İftarın ardından aşırı yüklenme yerine öğün sayısı artırılarak yemeğin zamana yayılması tavsiye ediliyor.
Diyetisyenlerin özellikle üzerinde durduğu diğer bir konu ise iftarın ardından hamur işi tatlıların yerine kalorisi daha düşük olan süt tatlıların tüketilmesi. Kahramanmaraş'ta Alpedo ismiyle markalaşan Kervan Pastaneleri de bu düşünceden hareketle Ramazan dolayısıyla müşterilerine diyet dondurma üretiyor.
Ürün yelpazesi içerisinde yer alan 115 farklı dondurmanın yanına light dondurmayı da ekleyen Alpedo, diyet lifleriyle sindirimi kolaylaştıran light dondurmayı farklı yaz meyveleriyle de zenginleştiriyor.
Kervan Pastaneleri Dondurma ve Gıda Sanayi Ortaklarından Mustafa Pekel, Ramazan'da insanların tatlı ihtiyaçlarını dondurmayla karşılamak amacıyla diyet dondurmayı ürettiklerini söyledi. Türk insanının damak tadına uygun olan light dondurmanın, insanlar tarafından da beğenildiğini dile getiren Pekel, şöyle konuştu:
"Ramazan ayında insanlarımızın tatlı ihtiyaçlarını dondurmayla karşılamayı düşündük. Yani ramazan güllacı, ekmek kadayıfı gibi tatlıların yerine, diyet dondurmayı, light dondurmayı ürettik. Bunu da yaparken daha hafif bir dondurma üretmeyi amaçladık. Light dondurmamızın, içerisinde diyet lifleri gibi malzemelerimiz var. Bu lifler insanların sindirim sistemini rahatlatıyor. Maraş dondurmasının yenmesinde de hem rahatlık hem de hafiflik sağlıyor. Dolayısıyla hem serinlemek hem de bu lezzeti tatmak isteyen vatandaşlarımıza Ramazan'da bu dondurma çeşidini öneriyoruz."
Ramazan ve yaz sıcakları dolayısıyla dondurma tüketiminin de oldukça arttığını ifade eden Pekel, şunları söyledi: "Malumunuz Temmuz ayındayız ve Ramazan'ın içerisindeyiz. Yani insanların sıcaklardan en çok bunaldığı vakitler. Bu zamanlarda insanların tek ihtiyaçları serinlemek. Bunun için de tabi ki iftarı beklemek zorundalar. Bu durumda haliyle Maraş dondurmasına da rağbetin arttığını, satışların arttığını görüyoruz."
Vatandaşlar tarafından sıcak Ramazan günlerinde beğenilen dondurmaya olan ilginin artarak devam etmesi bekleniyor.
 
Editör: Haber Merkezi