Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Site 2’de başlatılan 100 dönümlük arazi üzerinde başlatılan parka “Rabia” ismini verdiklerini kaydetti.
Site 2 bölgesinde yapılacak parkın ilçenin önemli bir park ihtiyacını da gidereceğini belirten Aydoğan, dünyanın sessiz kaldığı Mısır'daki darbeye ilçede yapılacak parka özel bir anlam yükleyip isimlendireceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Proje çalışmaları devam eden parka Mısır'daki darbeye direnişin olayların sembolü olan "Rabia" ismini vereceğiz. Maalesef Mısır'da çok üzücü şeyler yaşandı. Halkın iradesiyle belirlenmiş hükümete karşı, vahşice iktidar değişikliği için darbe yapıldı. Osmanlı coğrafyasında yaşayan her ülkede olanlar bizleri de ilgilendiriyor. Mısır'da son günlerde yaşananlar elem üzüntü verici. Dünyanın sesiz kaldığı olaylara karşı kısmen tepki olsun ve bu hatıra yaşasın diye, parkımıza "Rabia" ismini verdik."
- "Rabia" işareti büst olacak - 
Mısır'daki acılı günlerin diri kalması için parkta özgürlüğü simgeleyen bir büst de yapmayı düşündüklerini kaydeden Aydoğan, parkın içerisine Rabia işaretinin büst olarak dikileceğini ifade etti.
Parkın çok fonksiyonel bir yaşam alanı olacağını dile getiren Aydoğan, "Parka özellikle Mısır çizgileri ve mimarisini işleyeceğiz. Yani Mısır'daki parkların özeliklerini taşıyacak şeyler olacak. Tamamlandığında "Rabia" adına uygun, bugünkü yaşanılan olaylara uygun bir park olacak. Yıllar geçse de parkta yapılacak anlamlı çalışmalarla Mısır'daki acı unutulmayacak" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Aydoğan ve AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Afşin Belediyesi Fen İşleri İnşaat Mühendisi Fatih parkta incelemelerde bulundular.
Editör: Haber Merkezi