Kahramanmaraş’ta Haber-Sen’e kayıtlı PTT çalışanları, PTT AŞ. Yasa tasarısının geri çekilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
PTT müdürlüğü önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Haber-Sen İl Temsilcisi Özgür Demirel, yasa tasarısıyla PTT çalışanlarının iş güvencesi olmadan istihdam edileceğini savundu. Yasayla birlikte PTT çalışanlarının sözleşmeli köle haline geleceğini öne süren Demirel, şunları kaydetti:
“Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki, PTT’nin Anonim Şirkete dönüştürülmesi süreci ilk aşamada taşeronlaşmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesini giderek düşürecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. 1995 yılıda PTT’yi bölerek Türk Telekom AŞ. Kuruldu, 2005’de birkaç yıllık karı karşılığında özelleştirildi. Bu süreçte binlerce çalışanı mağdur ettiniz. Bu yetmiyormuş gibi Türkiye’yi dünyanın en pahalı telefon ve internet hizmeti sunan ülke haline getirdiniz. Ancak bu defa başaramayacaksınız. Biz PTT çalışanları, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz.”
Vatandaşları da PTT’ye sahip çıkmaya çağıran Demirel, “Biz haberleşme kolunda faaliyet gösteren sendikalar olarak, bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Halkımızı haberdar etmek için bugün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız. Bu sürece duyarlı halkımızı, mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından sendika üyesi PTT çalışanları dağıldı.
Editör: Haber Merkezi