Afşin Kaymakamlığınca geçtiğimiz aylarda düzenlenen Afşin'in sorunları ve çözüm önerileri konulu 1.çalıştay kapsamında belirlenen sorunlar arasında yer alan istihdam sorununa çözüm olmak amacıyla ilk adım atıldı.  işletmelerin desteklenmesi ve istihdam soruna çözüm üretmek için Afşin Kaymakamlığınca başlatılan AB Bürosunca yürütülen'Proje Kenti Afşin' projesi meyvelerini vermeye başladı.
Türkiye İl Kurumu Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Afşin ilçe  Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen istihdam garantili 'Mesleki Eğitim Kursu'nu tamamlayan İŞKUR işçileri kurs bitirme belgelerini aldı.
İŞKUR tarafından yürütülen istihdam garantili mesleki eğim kursları kapsamında Afşin'de faaliyet gösteren Parlak Tekstil, Afşin Özel Eğitim Tekstil,  Öz Tekstil   firmalarında 45 kişi mesleki eğitimini tamamladı. Eğitimini tamamlayan 15 kişi Parlak Tekstil – Rüstem  Parlak tarafından istihdam edildi.
Parlak Tekstil'de düzenlenen programla 'Mesleki Eğitim Kursu'nu tamamlayan 15 İŞKUR işçisi kurs bitirme belgelerini  Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Vekili Nusret Karataş, İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül, Afşin Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü  Proje Uzmanı Mehmet Meşe'den aldı.
Meslek edindirme kurslarının önemine değinen İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül, " 2014 yılında Parlak Tekstil, Afşin Özel Eğitim Tekstil,  Öz Tekstil, Özdemir Tekstil  ve Afşin bölgesinde düzenlen mesleki eğitim kurslarını tamamladık. Türkiye İl Kurumu Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 'Mesleki Eğitim Kursu'nu tamamlayan İŞKUR işçileri kurs bitirme belgelerini aldılar. İŞKUR 2015 yılında yeterli miktarda ödenek ile mesleki eğitim kursları düzenlemek için çalışma başlattı. Şuanda Afşin Halk Eğitim Merkezimizden gelen talepler doğrultusunda mesleki eğitim kursumuzu açacağız. 2015 yılında inşallah mesleki eğitim kurslarımızın sayısı artarak devam edecektir. Bu tür kursların ilçemize faydası olacağını düşünüyoruz. Bundan sonraki aşamalarda daha çok kursun açılmasını temenni ediyoruz. Bu tür etkinliklere elimizden gelen katkıyı sunacağız. Kursa katılan arkadaşlara başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
2014 yılı İŞKUR  çalışmalarını değerlendiren Şube Müdürü Akgül, " İŞKUR Elbistan hizmet noktası olarak 2014 işsizlik sigortasıyla alakalı bin 700 kişiye işsizlik sigortası ödemsi gerçekleştirdik. Bu rakam 4 milyon TL ye denk gelmektedir. Ayrıca mesleki eğitim kurslarında toplamda 66 kişiye sertifika verdik ve 118 vatandaşımıza da iş başı eğitim programından yararlanmasını sağladık. Genel olarak da 2 bin civarında vatandaşımızın istihdam edilmesine vesile olduk." ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi