Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan, köşe yazılarıyla Yeşil Afşin Gazetesi'nde olacak.

Prof. Dr. Orhan Ercan kimdir?

1976 yılı Kahramanmaraş doğumludur. Kariyerine, yüksek lisans eğitimi ile birlikte 1999 yılında öğretmen olarak atanarak başlamıştır. 2002 yılında yüksek lisansını tamamlamış ve doktora eğitimiyle devam etmiştir. 2003-2010 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunda uzman olarak çalışmıştır. Bu vesile ile ilkokul ortaokul ve lise müfredatları hazırlama özel ihtisas komisyonlarında görev almıştır. 2010 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesine yardımcı doçent doktor olarak atanmış, 2015 yılında doçentlik sınavına girerek başarılı olmuş ve 2020 yılında profesörlük payesini hak etmiştir.

Prof. Dr. Orhan Ercan küçük yaşta başladığı okuma ve yazma serüvenini hâlen sürdürmektedir. Yoğun bir şekilde uğraştığı akademik çalışmalarından fırsat buldukça çeşitli haber sitelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Yazılarında genel olarak modernizm eleştirileri yapmakta, eğitim sisteminin yapısal sorunlarını irdelemekte ve batı hümanizması ile irfan medeniyeti arasındaki ayrımdan fert-cemiyet ilişkilerini sorgulamaktadır.

Orhan hoca kendi ifadesiyle “hakikatle vuslat yolculuğunda bir talebedir.”

Editör: Haber Merkezi