Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Kahramanmaraş İl Başkanı Poyraz Poyrazoğlu, 30 Mart 2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan enerji piyasası kanunun geçici 8. Maddesi ile termik santrallerin çevreyi kirletmelerine izin verildiğini savunarak, bu kanunun Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.
 
Kanun ile santrallerin 2018 yılına kadar çevreyi kirletmelerine izin verildiğini ve bu kanunun 3 yıl süreyle uzatılabileceği yönünde karar bulunduğunu kaydetti.
“Bilindiği gibi 25 yıldır filtresiz olarak zehir kusan A Termik Santrali ve 7 yıldır filtreleri randımanlı olarak çalıştırılamayan B Termik Santralimiz var. 2 adet katil termik santralinin bölge insanını daha rahat bir şekilde katletmeye devam etmeleri için, 30 Mart 2013 tarih 28603 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan enerji piyasası kanunun geçici 8. maddesiyle, bölge insanının insan yerine konulmadığı resmen yasal hale getirilmiştir” diyen Poyrazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:
 
“Sayın Enerji Bakanı demişti ki; ‘Afşin-Elbistan bölgesine gittiğimde kömürden başka bir şey göremiyorum.’ Bu çıkarılan yasayla da bakan doğru söylediğini açıklamıştır. Bu açıklamalarımı birileri ‘bravo’ diyerek alkışlayabilirler ama şunu herkes çok iyi bilsin ki; iktidarı da muhalefeti de eşdeğerde bundan sorumludur. İktidar, muhalefet ve sivil toplum örgütleri var mı? Ben henüz farkına varamadım. Dolayısıyla da bölgedeki 400 bin insanımız çaresiz ve sahipsizdir. Artık termik santraller yapılırken halka da sormayacaklar, dolayısıyla C-D-E ve Til’deki termik santralleri de rahatlıkla yapabilecekler. Diğer bir hususta; çıkarılan bu yasa Anayasanın 56. maddesine taban tabana zıt ve aykırıdır?”
Editör: Haber Merkezi