Leonardo Da Vinci Öğrenci Değişimi Projesi kapsamında, Kahramanmaraş Lisesi’nin davetlisi olarak gelen Polonyalı öğrenciler, Kahramanmaraş genelindeki tarihi ve turistik mekânları gezdiler. Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni de ziyaret eden öğrenciler, külliyenin manevi havasından çok etkilendiklerini ifade ettiler.
Kahramanmaraş Lisesi Müdür Yardımcısı Selahattin Gemci ve Rehber Öğretmen Hüseyin Yıldırım ile Polonyalı Öğretmen Jozef Panczysyn ve İtalyan Öğretmen Mımma Draçone’nin eşliğinde Afşin’e gelen Polonyalı öğrenciler, Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni gezerek, bilgi aldılar.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan’a bağlı Akbayır Belde Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, Elbistan Siyaset Akademisi Koordinatörü Bekir Yılmaz ve Siyaset Akademisi’nde ders vermek üzere Elbistan’a gelen Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Veysel Yıldırım’ın da yer aldığı gezide öğrenciler, Eshab-ı Kehf’in manevi havası karşısında çok etkilendiklerini belirterek, burada bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.