Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polis memurları, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek için broşür dağıttı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesindeki vatandaşlara ve esnaflara, hırsızlık ve telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı daha duyarlı olması ve bilinçlenmesi amacıyla broşür dağıtarak, bilgi verdi.

Afşin İlçe Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan, hırsızlığın bir fırsat suçu olduğunu belirterek, vatandaşların da kendilerince önlem alması gerektiğini ifade etti.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Afşin'de hırsızlık olaylarının arttığını dile getiren Taphasan “Son zamanlarda artan hırsızlık olayları nedeniyle vatandaşlarımıza bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtıyoruz. Özellikle ışığı yanmayan evler hırsızların dikkatini oldukça çekmekte. Akşam saat 19.00 ve 00.00 saatleri arasında yaşanan hırsızlık olaylarını önlemek veya tedbir almak için misafirliğe giderken altın ve para gibi eşyalarınızı eve bırakılmaması gerekmekte. Ayrıca etrafta şüpheli bir şahıs gördüğünüzde 155 Polis İmdat Hattını arayarak ihbar edin. Zaten ekiplerimiz sürekli devriye atmakta olay yerine en yakın ekibimiz en kısa sürede müdahale edecektir. Bu durumu akrabalarımıza arkadaşlarımıza söylediklerimi iletirseniz daha güzel sonuçlara ulaşacağız. Unutmayalım ki siz davet etmediğiniz sürece hırsız size uğramaz. Tüm vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını önemli rica ediyoruz. “ açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi