Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından, Muharrem ayı dolayısıyla kentteki 5 ayrı noktada 7 bin 500 vatandaşa aşure ikramında bulundu.
Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan etkinlikte, elleriyle konuklara aşure ikram eden Emniyet Müdürü Metin Aşık, Muharrem ayının manevi atmosferinde, her kesimde vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. “Aşure ikramlarının, toplumun tüm fertlerinde kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz” diyen Aşık, şöyle konuştu:
“ Öncelikle vatandaşlarımızın Muharrem ayı kutlu olsun. Muharrem ayının bereket ve feyziyle birlikte Nuh tufanından beri geleneksel olmuş ve geçmişte Alevi vatandaşlarımızın da Kerbela şehitleri adına yaptıkları aşure etkinliğimizde biz şu anda 5 noktada, vatandaşımıza aşure dağıtımı gerçekleştirdik. Emniyet müdürlüğümüzün bahçesinde protokolümüzle, misafirlerimizle bu etkinliği yaptık. Geçen Cuma günü de gönül bağı olması dileğiyle, kardeşliğimizin pekişmesi adına Alevi ve Sünni köylerimizde bin 100 kişilik aşure ikramında bulunduk. Bu haftada 5 noktada 7 binin üzerinde aşure ikramında bulunduk. Bu etkinliğimizi geçen yıl da yapmıştık bu ikincisi. Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu aşure etkinliğinin toplumumuzun bütün fertlerinin kardeşliğine vesile olmasını temenni ediyorum:”
- ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI
Öte yandan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan proje kapsamında ise 80 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Jandarma Alay Komutanı Coşkun Doğan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Arıkan ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinliğin ardından, çikolata ikram edilen öğrenciler otobüslerle kentten ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi