POLİS, ÖĞRENCİLERE MADDE BAĞIMLILIĞINI ANLATTI

Kahramanmaraş Valiliği, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Afşin’de “Madde Kullanımına Hayır” konulu konferans düzenlendi.

POLİS, ÖĞRENCİLERE MADDE BAĞIMLILIĞINI ANLATTI

Kahramanmaraş Valiliği, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Afşin’de “Madde Kullanımına Hayır” konulu konferans düzenlendi.

26 Şubat 2011 Cumartesi 09:43
902 Okunma
POLİS, ÖĞRENCİLERE MADDE BAĞIMLILIĞINI ANLATTI
Kahramanmaraş Valiliği, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Afşin’de  “Madde Kullanımına Hayır” konulu konferans düzenlendi.
 
TEAŞ İstiklal İlköğretim Okulunun konferans salonunda gerçekleşen konferansa Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli personel tarafından, lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Madde Kullanımına Hayır” konulu konferans verildi.
 
Madde bağımlığının tanımını yapan ve öğrencilere uyarılarda bulunan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nde görevli personel şöyle konuştu; “Bağımlılık bir ilişkidir. Bireyin bir nesne veya durum ile kurduğu ilişkide bir süre sonra ortaya çıkan özel durum “bağımlılık” olarak tanımlanır. Madde bağımlılığı insanın yaşaması için gerekli olmayan fakat vücuduyla temas ettirdikten sonra ihtiyacıymış gibi maddeyi alıp kullanması devamında da bırakamamasına denir. Madde kullanan kişinin duygu, düşünce, davranış ve tutumu farklılaşır. Bireyin gerçeklik kavrayışı etkilenir. Madde kullan kişiyi nasıl tanıyabiliriz sorusuna cevap olarak şunları söyleyebiliriz. Arkadaş çevresi ve ruhsal durumunda değişiklikler olur. Okul ve iş başarısı düşer. Kişisel bakıma azalır ve prensipleri yok olur. Uyku düzensizliği olur. Gençler model alma yolu ile madde kullanan kişileri taklit ederek madde kullanmaya başlamaktadır. Önce basit bir merakla başlayan, ancak her yeni denemeyle biraz daha bağımlı hale gelen kişi, çoğu zaman iş işten geçmediği zaman bağımlı olduğunu kabul etmez. Eğer bağımlı olan genç ailesinin tepkisinden çekiniyorsa onlarla iletişim kurmayı denemez ve daha çok içine kapanır. Ergenlik dönemi en çok madde kullanımı ile karşılaşılan dönemdir. Gençlerin ailevi yapısı da risk etmenlerini önemli ölçüde etkiler. Bunun için sorunlara karşı duyarlı ve erken fark etmeye çalışmalıyız.
İyi bir anne-baba olmak için teşhis koymak, yargılamamak, konferans vermek, sorgulamamak, ahlak derslerinden kaçınmak, emir vermemek ve kesinlikle şiddet uygulamamalıyız. Çocuklarımızla birebir ilişkilerimizde bize katkı sağlar. Maddeden korunmanın altın prensipleri sigara içmemektir. Bilinenin aksine, bütün maddeler tütün içine karıştırılıp kişilere ikram edilmek suretiyle, kişiler tuzağa düşürülmekte ve bağımlı hale getirilmektedir. Diğer bir prensip ise ilaç kullanmama prensibidir. Bağımlılık yapıcı maddelerden bazıları hap görünümüne getirilerek değişik yalan ve reklamlarla, kişiler aldatılarak kullanılmaktadır. Bu nedenle doktor haricindeki verilen hiçbir ilacı kullanmamayı prensip haline getirmek çok önemlidir.” dedi.
Program sonrası öğrencilere broşürler dağıtıldı.
 
 
 
 
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373