Kahramanmaraş'ta hırsızlık zanlısı olduğu öne sürülen bir kişinin, kovalamaca sırasında polisin silahından çıktığı ileri sürülen kurşunla yaralanmasına, yaralının ailesi tepki gösterdi.
İddiaya göre, önceki gece Alparslan Türkeş Bulvarı'nda bir kişinin park halindeki otomobilin kapısını açmaya çalıştığını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis ekiplerinin geldiğini gören H. Yıldız (27), arkadaşı M.Ü'nün kullandığı otomobile binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen sivil polis memurunun silahının kazara ateş alması sonucu otomobildeki zanlılardan H. Yıldız yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırılan H. Yıldız, buradaki müdahalenin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Otomobildeki diğer zanlı M.Ü. ise gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 1 kuru sıkı tabanca, tornavida, keski ve hoparlör ele geçirildi.
Tabancasının kazara ateş aldığı öne sürülen polis memurunun ise ifadesine başvurulduğu öğrenildi.
Hastaneye gelen H.Yıldız'ın yakınları bilgi alamayınca, hastanenin giriş kapısının camlarını kırdı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken diğer aile fertlerinin araya girmesiyle olay sakinleştirildi.
H. Yıldız’ın hamile eşi Sümeyye Yıldız, kocasını geri istediğini belirterek, “Eninde sonunda bu olay ortaya çıkacak. Ben kocamı istiyorum. 2 çocuğumun babasını istiyorum. Sokağa çıkmak suç mu? Sokağa çıkınca polis bize silah mı sıkacak? Adalet istiyorum, iki çocuğumun babasını istiyorum" şeklinde konuştu.
Yaralının babası Mehmet Yıldız da “Benim oğlum suçluysa adalet cezasını versin istiyoruz. Ama bir polis, bir evladı vursun istemiyoruz” dedi.
Yetkililerden olay hakkında bilgi alamadıklarını iddia eden Baba Mehmet Y. şunları söyledi:
“Baba olarak benim içim yanıyor. Bu olay Cuma gecesi yaşandı. Benim oğlum suçluysa da adalet cezasını versin istiyoruz. Ama bir polis, bir evladı vursun istemiyoruz. Gereken mercilerden bilgi almak istiyorum. Bize herhangi bir bilgi veren olmadı. Oğluma bakan doktor omuriliğinin koptuğunu söyledi.”
Anne Gülseren Yıldız ise, "Sen yavrularımı savunmaya çıktın, nasıl vurursun. Benim yavrumu nasıl vurursun? Benim yavrumu geri versinler, yavrumu sağlam versinler. Yavrumu sağlam istiyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi