Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Artan Hırsızlık Olaylarına Karşı Uyardı!

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları artan hırsızlık olaylarına karşı broşürlü uyardı.

Efsus Turan Mahallesinde evlere broşür dağıtan Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği personeli ekipleri, vatandaşlardan olası hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmalarını ve küçük tedbirlerin hırsızlık gibi olumsuzlukları engelleyebileceğine dikkati çekti.

Evlerin zillerini çalan ve kimliğini soran kişiye 'ben', 'kargo' ve 'tüpçü' olduklarını söyleyen polisler, kapıyı açan vatandaşları uyardı. Hırsızlık olaylarının genelde, apartman ve site dış kapılarının açık olması, daire sakinlerinin zili çalan kişinin kimliğinden emin olmadan kapıyı açması nedeniyle yaşandığının belirten polisler, vatandaşlardan hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmalarını ve apartman giriş veya ev kapısının tanıdık olmayan, şüpheli kişilere açılmaması gerektiğini söyledi.

Artan hırsızlık olayları nedeniyle Afşin'de bilgilendirme çalışması yaptıklarını ifade eden Afşin İlçe Emniyet Müdür Vekili Arif Gürbüz, vatandaşların iş yerine alarm sistemi taktırması, camların demir parmaklık ve kepenk ile muhafaza altına alınması ve misafirliğe giderken lamba ve televizyonun açık bırakması gerektiğini belirtti.

Evin anahtarının paspas altına ve elektrik ve su saatlerinin yanına konulmaması gerektiğini vurgulayan Gürbüz, "İlçemizde hırsızlık olayları son zamanlarda artmaya başladı. Bu konu hakkında da vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi konusunda toplum destekli polislerimizin özellikle apartman ve site sakinlerini bilgilendirmek amacıyla arkadaşlarımızı görevlendirerek Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan broşürleri vatandaşlara vererek hırsızlık konusunda bilinçlendirme yapıldı. Tabi bu hırsızlık olayları kötü niyetli kişilerin ticaret erbabı insanlara veya da vatandaşlarımıza zarar veriyor. Bunun önüne geçilmesi içinde biz vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz. Özellikle apartman ve site girişlerindeki güvenlik önlemlerinin arttırılması, ne gibi önlemlerin alınması gerektiğini anlatıyoruz" dedi.

Site ve apartman girişlerinde sensorlu aydınlatma sistemi ve güvenlik kamerasının konulmasının çok büyük önem arz ettiğini aktaran Gürbüz, "Site girişlerinde ve apartmanlarda hem güvenlik kameralarının konulması hem sensorlu aydınlatmanın yapılması hırsızların yakalanmasında önemli katkılar sağlayacaktır. Vatandaşlarımız çoğu zaman çelik kapımızı kilitledik diyor ama onunda levyeyle yapmış olduğu uğraşın ardından açılmasına neden olabiliyor. Yine iş yerlerimizde alarm ve kamera sistemi yetmiyor, demir korkuluk veya da aydınlatma sistemi de içeri giren hırsızın veya şüpheli şahsın tanınmasında büyük önem arz ediyor. Biz toplum destekli polisimizle vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da bizlere olumlu dönüşler bekliyoruz. Gördükleri şüpheli şahısları, şüpheli araçları derhal 155 polis imdat hatlarına bildirmelerini bekliyor, vatandaşlarımıza huzurlu, güvenli bir ortamda yaşamalarını temenni ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi