Atalay: "Muhtarlık Ek İşimiz Değil Tek İşimiz Olacak"

Pınarbaşı Mahallesi muhtar adaylığını açıklayan Fadıl Atalay,  "Muhtarlık ek işimiz değil tek işimiz olacak." dedi.

31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Pınarbaşı Mahallesi Muhtar adaylı olan Fadıl Atalay, " Her zaman ulaşılabilen bir muhtar olarak Pınarbaşı'na hizmet edeceğini ifade ederek, "Mahallemizin tüm sorunlarıyla ilgili çözümler üretip, sadece devletin dediğiyle kalmayan, projeler üreten bir muhtar olacağım." dedi.

Ticaretle uğraştığını ve Atalay Yün & Şark Köşesi ile Afşin'e hizmet ettiğini belirten  Atalay, ailesi, çevresi ve yakın dostlarıyla yaptığı istişareler sonucunda muhtar adayı olmaya karar verdiğini aktardı.

Pınarbaşı Mahallesinin eksikliklerini çok iyi bildiğini dile getiren Muhtar Adayı Atalay, " Geçmişten bu güne kadar gerek çeşitli illerde emek işçisi olarak çalışarak gerekse zaman zaman ticaretle uğraşarak ekmeğini alın teriyle kazanmış biriyim. 3 yıldan buyana Atalay Yün & Şark Köşesi dükkanımda ticari hayatıma devam etmekteyim. Geçmişten bu güne kadar olan gözlemlerim beni Pınarbaşı mahallemize muhtar adayı olmaya tabiri caizse itti. Gerek suyu, gerek kullanıma açık boş alanları, gerekse de mahalle insanlarımızın gelecek hizmetler karşısındaki fedakar tutumları mahallemizde müthiş bir hizmet potansiyeli oluşturmaktadır. Geçmişten bu güne kadar devam eden bu potansiyel maalesef ki gelen muhtarlarca değerlendirilmemiş, dahası mahalle sakinleri muhtarlar noktasında mağduriyetler yaşamışlardır." diye konuştu.

Mahalleye taziye evi yapılması ve sulama kanalının yeniden açılması için elinden geleni yapacağını söyleyen Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Belediye, kaymakamlık, KASKİ vs… kurumlarla olan yakın diyalogumuz mevcut.  Sivil bir vatandaş olarak gerek kendi sokağımızdaki gerekse de diğer komşu ve akrabaların sokaklarındaki yapılması gereken hizmetlerin getirilmesi hususunda birçok kez  kendi göbek bağımızı kendimiz kesmek zorunda kaldık ve bunların da üstesinden gelmeyi de başardık. Tüm bunların ardından öncelikle kendi ailemle bu konuda istişare ettim ve tam destek aldım. Sonrasında da mahalle büyüklerimizle istişare ettim. Onlarında tam destek ve onaylarıyla Pınarbaşı Mahallesi Muhtar Adaylığımı beyan etme kararı aldım. Mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğuyla içli dışlı bir samimiyete sahip olmam ve bizzat mahalle sakini olmam hasebiyle mahallemizin en yukarısından en aşağısına kadar tüm sorunlarını eksiksiz bilmekte ve her bir soruna reçete çıkarmış bulunmaktayım. Allah’ın izniyle de seçimden zaferle çıkmam dahilinde gücümün yettiği yere kadar çıkarmış olduğum bu reçeteleri uygulamaya başlayacağım.

- "Taziye evi en önemli eksikliklerden bir tanesi"

Çevre tüm köylerde yapılan taziye evlerinden mahallemizin yoksun kalmış olması önemli bir eksiklik. Yetkililere bu durumu bildirdiğimde mahallelerden böyle bir talebin gelmediği cevabını üzülerek aldım. Ben henüz muhtar olmadan bu konuyla ilgilendim, bir kardeşimiz yerini tahsis edeceğini taahhüt etti ve taziye evinin yerini bile ayarladık. Demek ki talep olsa vatandaş zaten sizin yanınızda ve size destek olacak. Muhtar olmam halinde buna ön ayak olmak ve mahallemize bir sosyal tesis kazandırmak istiyorum. Diğer büyük sorunumuz ise; sulama suyu. Yıllardır vatandaş sistemli bir yapıya sahip olamamasından dolayı bu konuda da büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Bu konuyla ilgili de bizzat suyun tüm hattını gezerek suyun gözüne kadar gittim ve gerekli yerlere bir reçete sunmak adına fizibilite çalışması yaptım.  Bu konudaki reçetemi de yetkili mercilerle görüşeceğim"

Editör: Haber Merkezi