Dün gece 4.7 ve 4.4. şiddetinde iki deprem yaşayan Pazarcıklılar bugün ikinci bir tedirginlik daha yaşadı. Ülkenin doğusuna kurulacak olan rüzgar enerjisi santraline ait dev pervaneler onlarca metre uzunluğundaki TIR’larla Narlı ve Pazarcık istikameti kullanılarak sevk edildi. Yoldan geçen TIR’ları gören vatandaşlar, dorselerdeki parçaları ilk önce füze zannetti. Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Suriye’nin kimyasal silah kullanabileceği uyarısının ardından sınıra füze sevk edildiğini düşünen vatandaşlar taşınanların pervane olduğunu anlayınca rahatladı.
Pazarcık ilçesi sakinlerinden Tahir Yetişkin, pervanelerin geçişini şaşkınlıkla izlediğini belirterek, “Karayolunda TIR’larla sevkiyat yapılıyordu. Akşam haberlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Suriye’den bize kimyasal silah atabilirler diye söylemişti. Bizde tedbir amaçlı füze mi sevk ediliyor diye tereddüt ettik. Ama öyle değilmiş. Rüzgar enerjisinde kullanılan pervanelermiş. Panik yaşıyoruz tabi biz de sınıra yakınız ve etkilenebiliriz. Gerçeği öğrenince konunun bunla alakası olmadığını öğrenince rahatladık” diye konuştu.
Aziz Şapkur adlı vatandaş da, ilk önce tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek, “TIR’lardaki parçalar füzeyi andırıyordu. Tedirgin olduk. Acaba onlara karşı bir füze sevkiyatı mı yapılıyor dedik. Sonra işin esasını öğrendik. Bildiğiniz gibi dün akşam bir deprem yaşadık. Bunu da görünce panikledik ama sonra rahatladık” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi