Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, yazılı açıklama yaparak, Türk Ticaret Kanunundaki yapılan değişiklikle şirket ve esnafların defterlerinin kapanış tasdiki de yapılacağını söyledi.
 
Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, yeni yılda yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirket ve esnafları yeni yükümlülüklerin beklediğini bildirdi. Peköz, her yıl Aralık ayında bir sonraki yılda kullanılacak olan kanuni defterlerin açılış tasdikleri yapılmakta iken, yeni çıkan Türk Ticaret Kanunu gereği tüzel kişiliklere bazı defterlerin kapanış tasdiki zorunluluğu da getirilmiştir.” dedi.
 
Peköz yapmış olduğu yazılı açılamada şunları kaydetti:
“Kamuoyunda artık sıkça duyduğumuz üzere, yenilenen Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde yeni yükümlülükler getirilmiştir. Bunlardan biri de içerisinde bulunduğumuz ay itibariyle Şirket ve Esnaflarımıza defter açılış tasdiki yükümlülüğüdür. Bildiğiniz üzere her yıl aralık ayında bir sonraki yılda kullanılacak olan kanuni defterlerin açılış tasdikleri yapılmakta iken, yeni çıkan Türk Ticaret Kanunu gereği tüzel kişiliklere bazı defterlerin kapanış tasdiki zorunluluğu da getirilmiştir. İlgili kanunların yürürlüğe girmesi ile oluşan  yükümlülüklerin bir çoğundan işletmelerimizin haberi dahi olmamaktadır. Bu demek değildir ki, bütün bu kanuni işlemlerin yapılmaması veya geç yapılmasından mükellefler zarar görmeyecek. Bu konuda tüm mükelleflerimizi uyarmak istiyoruz. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerinizle koordineli olarak çalışıp, onların istenilen bilgilere sağlıklı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak, sizleri tüm bu yaptırımlardan kurtaracaktır. Bu konuda işletmelerimizin duyarlı olması ve her hangi bir ceza-i yaptırımla baş başa kalmamaları en büyük temennimizdir.”
 
Editör: Haber Merkezi